Bedrijfsovername

Koop en verkoop in binnen- en buitenland

Bedrijfsovernames vormen een cruciaal onderdeel van de dynamische zakelijke wereld. Wij ondersteunen bij de koop en verkoop van bedrijven in zowel binnen- als buitenland. We praten u bij over de mogelijkheden.

Koop en verkoop in binnen- en buitenland

Bedrijfsovernames vormen een cruciaal onderdeel van de dynamische zakelijke wereld. Wij ondersteunen bij de koop en verkoop van bedrijven in zowel binnen- als buitenland. We praten u bij over de mogelijkheden.

Meer dan 350 succesvolle overnames

Als ervaren overnamespecialist zijn wij volledig op de hoogte van het overnameproces. We zorgen voor een juiste analyse, onderhandeling en overdracht. Op die manier komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan én bent u in staat zich te concentreren op uw kernactiviteiten.

Ontdek ons whitepaper 'Het overnameproces'

Bedrijf kopen of verkopen

Wilt u als ondernemer of investeerder een bedrijf kopen? De overname van een bedrijf biedt kansen. Onder meer in de vorm van het vergroten van marktaandeel, het betreden van nieuwe markten of verticale integratie. Het is echter een complex en intensief traject, dat in veel gevallen gepaard gaat met emotie bij verkoper. Vaak koopt u een goedlopend bedrijf waar de verkoper hart en ziel ingestoken heeft. Dat vraagt om een slimme en respectvolle aanpak.

Overweegt u juist om uw bedrijf te verkopen? Ook dan staan we u bij. Voor veel ondernemers wordt een overnameproces vroeg of laat een onderwerp van gesprek. Het verkopen van uw onderneming, dat u of uw ouders merendeels zelf opgebouwd heeft, is geen dagelijkse kost. Een verkooptraject is vaak nieuw en beladen. U wilt het bedrijf namelijk goed overdragen en een aangename toekomst realiseren voor uw medewerkers, uw familie en uzelf.

Internationaal verkopen

Steeds vaker verkopen Nederlandse ondernemers hun onderneming aan een internationale koper. Een match die voor zowel koper als verkoper interessant kan zijn. Internationale bedrijven krijgen meer voet aan de grond in Nederland. U als verkoper kunt vaak kiezen voor een constructie waar eigen entiteit en bedrijfscultuur intact blijft.

Bij internationale transacties spelen verschillen in taal, cultuur, fiscaal, juridisch en arbeidsrecht een rol. Een complexer traject vraagt om betere coördinatie. Schakel daarom deskundige begeleiding in. Adagium biedt een bewezen aanpak bij het internationaal verkopen van uw bedrijf. Daarbij werken we samen met internationale partners om wereldwijd de juiste koper te identificeren en voor u de beste deal te realiseren.

Voorbereiding van een bedrijfsovername

Voor de één is de overname van het bedrijf – dat eigenhandig is opgebouwd – als het loslaten van een kind dat op eigen benen gaat staan. Voor een ander is het niet meer dan een oudedagsvoorziening. Hoe het voor u ook voelt, een succesvolle bedrijfsovername valt of staat met een goede voorbereiding. Tijdens de voorbereiding maken we uw onderneming verkoopklaar, bepalen we de waarde van het bedrijf en gaan we op zoek naar een geschikte koper.

Vervolgens start de onderhandelingsfase waarin over de verkoopprijs en de overname condities wordt onderhandeld. Is alles in kannen en kruiken? Dan gaan we naar de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht. Tijdens het overnameproces zijn er talloze keuzes om te maken. Wij staan u bij en zorgen voor een succesvol verloop.

Waardebepaling bedrijf

Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Plan een vrijblijvende kennismaking