Internationaal verkopen

Steeds vaker verkopen Nederlandse ondernemers hun onderneming aan een internationale koper. Internationaal verkopen kan voor zowel koper als verkoper interessant zijn. Internationale bedrijven krijgen namelijk meer voet aan de grond in Nederland. U als verkoper kunt vaak kiezen voor een constructie waar eigen entiteit en bedrijfscultuur intact blijft.

Steeds vaker verkopen Nederlandse ondernemers hun onderneming aan een internationale koper. Internationaal verkopen kan voor zowel koper als verkoper interessant zijn. Internationale bedrijven krijgen namelijk meer voet aan de grond in Nederland. U als verkoper kunt vaak kiezen voor een constructie waar eigen entiteit en bedrijfscultuur intact blijft.

Internationaal verkopen

Bij internationale transacties spelen verschillen in taal, cultuur, fiscaal, juridisch en arbeidsrecht een rol. Een complexer traject vraagt om betere coördinatie. Schakel daarom deskundige begeleiding in. Adagium biedt een bewezen aanpak bij het internationaal verkopen van uw bedrijf. Daarbij werken we samen met internationale partners om wereldwijd de juiste koper te identificeren en voor u de beste deal te realiseren.

Ontdek ons whitepaper 'Internationale transacties'

Meer internationale deals

Nederland is in toenemende mate interessant. Buitenlandse strategische partijen en investeringsmaatschappijen zien Nederland namelijk als een mooie locatie met een gezond economisch klimaat. Daarbij gaat meer dan de helft van het totaal aantal transacties de landsgrenzen over. Wat betekent dat een Nederlandse partij zakendoet met een internationale partij.

Voor Nederlandse ondernemers zijn, steeds vaker, geschikte overnamepartijen in het buitenland te vinden. Meestal vormt de beste kandidaat een strategische partij, die per definitie groter is dan de onderneming die verkocht wordt. Dan komt men al snel uit bij grotere, internationale partijen. Gelukkig zijn vandaag de dag internationale kandidaten makkelijker te vinden en beter te beoordelen. Dat maakt internationaal verkopen toegankelijker.

Specialist in internationaal verkopen

Een internationaal verkooptraject is complexer dan een binnenlandse transactie. Elk land heeft namelijk zijn eigen regelgeving en juridisch en fiscaal stelsel. Daarbij zijn er bij grotere deals vaak meer adviseurs betrokken. En bijna vanzelfsprekend, is het raadzaam om bij internationaal verkopen rekening te houden met cultuurverschillen. Dit om misverstanden te voorkomen en niemand tegen het zere been te stoten.

De overname adviseurs van Adagium hebben sinds 2006 talloze internationale bedrijfsoverdrachten begeleid. Hierin pakt Adagium de regie over het proces, van begin tot eind. Samen met u stelt Adagium de beste strategie op. Het doel? Om tijdens elke stap in het verkooptraject het beste resultaat te behalen. Zodat u uiteindelijk de beste deal realiseert voor uw bedrijf, familie en uzelf.

Dit zeggen onze klanten

Internationaal zakendoen

Onze werkzaamheden beperken zich niet tot de landsgrenzen van Nederland. Steeds vaker wordt er internationaal zaken gedaan door Nederlandse ondernemers. Internationale bedrijven richten hun pijlen op Nederlandse bedrijven om in Nederland meer voet aan de grond te krijgen.

Voor Nederlandse bedrijven is een overname door een internationale organisatie interessant omdat deze vaak voor een constructie kiest waarbij de Nederlandse ondernemingen hun eigen entiteit behouden en het bedrijf intact blijft. Dit maakt het voor de international partijen eenvoudiger om in Nederland resultaat te behalen.

Ons internationale netwerk bestaat uit Langcliffe international, Dealsuite en Translink CF. Door samen te werken met Langcliffe International, Europa’s grootste bedrijf op het gebied van buy-side deals, kunnen we relevante internationale kopers voor uw bedrijf identificeren.

Benieuwd naar de internationale trajecten die wij succesvol hebben afgerond? Neem een kijkje bij onze referenties.

Eerste indicatie: waarde bedrijf berekenen

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf? Op basis van een aantal kerngegevens kunnen wij u inzicht geven in een indicatieve waarde. Onze waarderingstool en bijbehorende waarderingsrapport geven u een eerste richtlijn in wat uw bedrijf waard is.

Ik wil weten wat mijn bedrijf waard is
Waarde bepaling bedrijf | Adagium

Plan een vrijblijvende kennismaking

    Wilt u graag meer weten over internationaal verkopen?

    Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

    Contact opnemen
    Bedrijf kopen - Bedrijf verkopen - Internationaal verkopen - Adagium Bedrijfsoverdrachten