Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Waardebepaling

Het bepalen van de waarde van een bedrijf dat u wilt overnemen is een complex proces en vereist een grondige analyse van de financiële en operationele prestaties van het bedrijf. Er zijn verschillende methoden om de waarde van een bedrijf te bepalen. De meest gebruikte methoden zijn de DCF-methode, multiples methode en de asset methode. U leest er meer over op onze pagina waardebepaling bedrijf.
Zorg voor een gedetailleerd overzicht van de inkomsten, kosten, winst en verlies, evenals een analyse van uw bedrijfsactiva en schulden. Uiteraard helpen wij u hierbij als u er niet uitkomt.
Er zijn diverse factoren die de waarde kunnen beïnvloeden. Denk aan de financiële prestaties van het bedrijf, de economische omstandigheden, de kwaliteit en ervaring van het managementteam, de staat van de industrie en de marktconcurrentie. Maar ook de reputatie van het bedrijf, intellectueel eigendom, technologie en de klantenbasis.

Bedrijfsovernames

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden om een bedrijfsovername te financieren. Denk aan eigen vermogen, vreemd vermogen, vendor financing, crowdfundig en subsidies. Wij helpen u graag een financieringsplan op te stellen. We analyseren en onderzoeken de perfecte oplossing voor u.
Bij een bedrijfsovername zijn er verschillende juridische stappen nodig om ervoor te zorgen dat beide partijen beschermd zijn.Denk aan onderzoek en due diligence, overnameovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, notariële akte, inschrijving bij de kamer van koophandel, fiscale verplichten en arbeidsrechtelijke aspecten. Uiteraard voorzien wij u graag van juridisch advies om de juiste stappen stappen voor uw specifieke traject te nemen.
Een bedrijfsovername kan een stressvolle en onzekere periode zijn voor werknemers van het overgenomen bedrijf. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt, om zo de betrokkenheid en productiviteit van werknemers te behouden en te bevorderen. Open communicatie is key. Onze ervaren specialisten nemen u aan de hand mee om het overnameproces ook binnen uw bedrijf goed te laten verlopen.
De duur van een bedrijfsovername traject is altijd verschillend. Het is namelijk afhankelijk van factoren als de omvang en complexiteit van de overname, de branche waarin uw bedrijf actief is, de financieringsstructuur en de vereiste juridische procedures. Over het algemeen duurt een succesvol traject enkele maanden tot een jaar.