Referentie

Aandelenoverdracht TB Brown

Home Referenties Aandelenoverdracht TB Brown

“Er was snel een klik. De manier van handelen en het Brabantse karakter past goed bij ons bedrijf TB Brown en bij ons als personen.” Aan het woord is Henry van Zutphen die onlangs zaken heeft gedaan met Adagium.

“Het allerbeste kopje instantkoffie voor onze klanten. Minder simpel is de manier waarop we dat bereiken. De basis ligt hiervoor altijd in de rijkdom van onze koffie. Vanaf deze bron voegt TB Brown waarde toe door in elke stap van het productieproces de lat zo hoog mogelijk te leggen. Met een combinatie van voortdurende innovatie en klantbeleving drukken we onze stempel en creëren we unieke en kwalitatieve eindproducten.” Het is in een notendop waar TB Brown voor staat volgens Henry van Zutphen.

Aandelenpakket

Met ruim 30 jaar ervaring heeft TB Brown met deze passie een rijke expertise verworven op het gebied van instantkoffie. Sinds 2013 is Henry betrokken bij de organisatie. “Ik ben erin gegroeid maar heel bewust met het idee om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Met de twee oprichters van het bedrijf bezitten we gezamenlijk de aandelen.” Daar is onlangs echter verandering in gekomen. Eén van de oprichters neemt afstand van het bedrijf. “En dan kom je in een wereld terecht waar je wel weet van hebt, maar misschien niet voldoende. Op advies van de banken zijn we toen met Adagium gaan praten. De klik was er direct. De focus op het MKB sprak direct aan, het Brabantse karakter van het bedrijf en no-nonsensementaliteit zorgden voor het juiste gevoel.”

“Adagium en de banken: ze spreken écht dezelfde taal”
Henry van Zutphen

Vertrouwen

De vraagstelling aan Adagium was bij TB Brown eigenlijk tweeledig. Het aandelenpakket moest overgedragen geworden. “Voor mij persoonlijk was er een financiering nodig en voor het bedrijf een herfinanciering. De doorvertaling in de financiële parameters verdient een pluim”, benadrukt Henry. “Ik kan heel ver meegaan in die kennis maar wat ik al direct merkte was het vertrouwen bij de banken in Adagium. Die werelden spreken dezelfde taal en begrijpen elkaar. Die expertise is goud waard.”
Het proces verliep dan ook soepel. “We hebben er allemaal een goed gevoel aan overgehouden. Nu kunnen we ons richten op de toekomst. Samen de kar gaan trekken en groeien. De continuïteit van onze organisatie is geborgen.”

Ontzorgen

Terugkijkend op het proces kan hij elke ondernemer Adagium aanbevelen. “Zij ontzorgen de ondernemer. Met de juiste tijd en betrokkenheid nemen zij zaken over, houden je op de hoogte en delen hun expertise. Zodat jij als ondernemer door kunt met het runnen van je bedrijf want heel eerlijk: ook al heb je de kennis, je hebt er eigenlijk geen tijd voor.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl