ADAGIUM PRESENTEERT: ONS VERHAAL II

Boek Ons Verhaal II - AdagiumDe afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het boek ‘Ons Verhaal II’. Het boek over opvolging binnen familiebedrijven in Oost-Brabant. Albert Dominicus, founder/partner van Adagium Corporate Finance, sprak met 21 ondernemers, die aan het roer staan van gerenommeerde Brabantse familiebedrijven, en tekende hun verhaal op.

In navolging van het eerste boek ‘Ons Verhaal’ dat 5 jaar geleden, ter ere van het 10-jarige bestaan van Adagium, gelanceerd werd, presenteert Adagium nu deel twee.

Destijds stonden 21 Veghelse ondernemers uit familiebedrijven centraal. Nu ligt de focus op 21 fantastische familiebedrijven in Oost-Brabant. In het boek zijn de persoonlijke verhalen opgetekend van de huidige generatie dat aan het roer staat in het familiebedrijf. Over de geschiedenis van hun familiebedrijf, hoe het was om op te groeien in een ondernemersgezin en hoe de overdracht van de ene op de andere generatie is gegaan.

Periodiek worden de verhalen uit het boek gepubliceerd op de website van Adagium. Lees hier de verhalen die reeds gepubliceerd zijn.

EEN SUCCESVOLLE BOEKPRESENTATIE

Op donderdag 14 oktober vond de boekpresentatie plaats in het prachtige Kasteel Henkeshage in Sint-Oedenrode. Alle genodigden zagen dat het eerste exemplaar van het boek overhandigd werd aan Sander van der Lande (Lande Group). Vervolgens ontvingen alle 21 ondernemers hun eigen exemplaar.

Via deze weg willen wij nogmaals alle aanwezigen en in het bijzonder de ondernemers van de 21 familiebedrijven bedanken: Maarten van Gerven, Jurre Vermeulen, Jos Vermeulen, Richard Huisman, Jos van Doren, Gaby Westelaken, Wilbert Fassbender, Marianne Fassbender-Vogels, Arno Smits, Erwin van Limpt, Peter van den Bosch, Mireille Huizer – de Bruijn, Suzanne de Bekker – van Druten, Rob Oorthuizen, Bas Vermeulen, Willy van Mensvoort, Frits Meulendijks, Rick Meulendijks, Wilbert van Erp, Maurits van der Lande, Maurik van den Heuvel, Mark van de Laarschot, Wilco van Grunsven, Jorgo van den Brand, Maarten van Driel en Jan ter Horst.

Ben je benieuwd naar deze unieke ondernemersverhalen? Vraag een van de medewerkers van Adagium om een exemplaar.

21 VERHALEN VAN OOST-BRABANTSE FAMILIEBEDRIJVEN

Vermeulen en Van Gerven BV - Adagium

Vermeulen en Van Gerven B.V.

“We hebben aan een half woord genoeg”

Lees het eerste verhaal uit het tweede boek van Albert Dominicus: Ons Verhaal II. Jurry Vermeulen, Maarten van Gerven en Jos Vermeulen vertellen hun verhaal over het familiebedrijf Vermeulen en Van Gerven BV.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Van Doren Engineers

Van Doren Engineers

“Na 65 jaar nog steeds dezelfde mentaliteit”

Jos van Doren en zijn twee broers geven leiding aan Van Doren Engineers, specialist in elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. En dat met een flinke dosis lef en eigenzinnigheid.

Huisman Gemert - Adagium Bedrijfsoverdrachten

Huisman Gemert

“Met de derde generatie is het bedrijf weer volledig in familiehanden”

Richard Huisman vertelt over zijn onderneming Huisman Gemert. De derde generatie van de familie staat aan het roer van dit prachtige familiebedrijf.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - GWS De Schoonmaker

GWS dé Schoonmaker

“Successen vieren wij door elkaar de hand te schudden en weer door te gaan”

Wat ruim 35 jaar geleden als eenmanszaak begon, is onder leiding van zonen Gaby en Gert-Jan Westelaken uitgegroeid tot een gerenommeerd schoonmaakbedrijf in Nederland met 200 medewerkers. Lees hier het verhaal van GWS de Schoonmaker.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Haval Disposables

Haval Disposables

“De continuïteit van het familiebedrijf bewaken”

Erwin van Limpt staat als tweede generatie aan het roer van het internationaal opererende Haval Disposables. Het familiebedrijf is in 1984 opgericht door vader Harry van Limpt.

Van den Bosch Transport - Adagium Corporate FInance

Van den Bosch

“Als tweede generatie bouw ik zorgzaam en fundamenteel aan het familiebedrijf”

Voor Peter van den Bosch was het op jonge leeftijd al duidelijk dat hij in het transportbedrijf van zijn vader, Ad van den Bosch, wilde werken om het uiteindelijk over te nemen. Lees hier zijn verhaal over hun familiebedrijf.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Smits Rijopleidingen1

Smits Opleidingen

“Met vechtlust verdedig ik onze familienaam”

Smits Opleidingen werd in de jaren ’70 door vader Wim Smits gerund als eenmansrijschool. Arno Smits, tweede generatie, vertelt over de ontwikkelingen die het bedrijf doorgemaakt heeft én over zijn persoonlijke missie: het verhogen van de verkeersveiligheid in Nederland.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Emvo Techniek

Emvo Techniek

“Positivisme brengt geluk”

In 2022 bestaat Emvo Techniek 40 jaar. Marianne Fassbender-Vogels richtte, destijds als 16-jarige, samen met haar vader en moeder Martien en Betsy Vogels het bedrijf op. Nu staat ze samen met haar man, Wilbert Fassbender, als tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Josina Bloemen

Josina Bloemen

“De rijke historie koesteren we”

De winkel Josina Bloemen is een begrip in Oss en omstreken. De bloemenwinkel wordt vanaf de start in 1920 gerund door familie de Bruijn en draagt sinds 2020 het predicaat hofleverancier. Mireille Huizer – de Bruijn en Suzanne de Bekker – van Druten vertellen het verhaal.

Oté - Adagium Bedrijfsoverdrachten

Oté

“Ondernemen biedt een geweldige vorm van vrijheid”

Oté Pharma BV en Oté Optics BV zijn bekende namen in de optiekmarkt. Zijn vader Wim Oorthuizen richtte het bedrijf op, zoon Rob Oorthuizen bracht het bedrijf op het internationale toneel. Rob vertelt over de ontwikkelingen die het familiebedrijf doormaakte.

Vermeulen Den Otter - Adagium Corporate Finance

Vermeulen & Den Otter

“Het ondernemen zit mij in het bloed”

Brood- en banketbakkerij Vermeulen & Den Otter bestaat ruim 90 jaar. Aan het hoofd van het familiebedrijf staat Bas Vermeulen, inmiddels de derde generatie van de familie die het bedrijf runt.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Van Den Heuvel Logistiek

Van den Heuvel Logistiek

“Het draait om rendement, continuïteit en lekker slapen”

Maurik van den Heuvel is opgegroeid in een ondernemersgezin. Zijn vader Willy en oom Jo runden in de jaren ’70 en ’80 een gewaardeerd autobedrijf in Volkel. In 1990 kwam daar een koeriersdienst bij. Samen met zijn neef Dirk zette Maurik vanaf 1997 de koeriersdienst voort.

Adagium Corporate Finance - Meulendijks

Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf

“Als kind wist ik al dat ik het bedrijf wilde overnemen”

Familiebedrijf Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf kent een rijke historie. Zoon Rick en vader Frits vertellen over deze bijzondere geschiedenis.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Golfbaan de Schoot

Golfbaan de Schoot

“Het mes snijdt altijd aan twee kanten”

Wilbert van Erp en zijn vrouw Marita runnen inmiddels ruim dertig jaar golfbaan de Schoot in Sint-Oedenrode. Oorspronkelijk in 1988 overgenomen door zijn vader Jan, maar na amper zes maanden veranderde de situatie plots na zijn onverwachtse overlijden.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Lande Group

Lande Group

“Medewerkers voelen zich écht onderdeel van de familie”

Lande Group is een vooruitstrevend familiebedrijf met gedreven makers van tijdloze meubels op maat. Inmiddels wordt het familiebedrijf geleid door de derde generatie van de Van der Lande familie, bestaande uit Maurits en zijn twee broers Floris en Reinier.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Van Driel Groep

Vervoerservice Van Driel

“Ondernemerschap staat voor vertrouwen, doorzetten en kansen zien”

Vervoerservice Van Driel is een gevestigde naam als logistieke speler in het personenvervoer. Het Brabantse familiebedrijf is op 1 januari 1973 opgericht door vader Martien van Driel. In 1987 namen beide zonen, Maarten en Hein, het bedrijf over.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Studco Stiftlastechniek

Studco Stiftlastechniek

“Het vertrouwen heb ik altijd gevoeld”

Studco Stiftlasttechniek is een van de mooie familiebedrijven die Oost-Brabant rijk is. Gestart in 1983 door vader Tiny van den Brand, in 2008 overgenomen door zoon Jorgo en dochter Dunja.

Hml Bedding - Adagium Bedrijfsoverdrachten

Hml Bedding

“Het runnen van een familiebedrijf is een eervolle taak”

Hml Bedding levert al jaren boxsprings en matrassen via erkende slaapspeciaalzaken. Het bedrijf in de huidige vorm is in 2007 gestart door vader Henk en zoon Mark van de Laarschot.

Adagium Corporate Finance - Familiebedrijf Van Grunsven

Bouwbedrijf Van Grunsven

“Bewust gekozen om het samen voort te zetten”

In 1965 startte Wim van Grunsven zijn timmerwerkplaats in Erp. Bouwbedrijf Van Grunsven richtte zich in de beginjaren op stallenbouw in de agrarische sector. Wanneer zonen Wilco en Eric in 1985 toetreden tot de directie, verbreedt het bouwbedrijf zijn vizier.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Van Mensvoort

Van Mensvoort Veghel

“Ondernemen is vallen, opstaan en vooral doorgaan”

Willy van Mensvoort staat sinds 1981, als derde generatie, aan het roer van het familiebedrijf Van Mensvoort Veghel. Waar het oorspronkelijk door opa Janus van Mensvoort opgericht was als loondorsbedrijf, heeft Willy het omgebouwd tot aannemersbedrijf met een focus op circulair ondernemen.

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Ter Horst Van Geel

Ter Horst van Geel

“Trots zijn wij zeker, maar het kan altijd beter”

Het familiebedrijf Ter Horst van Geel is opgericht in 1958 door vader Toon ter Horst. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een gevestigde naam in de damesmode. Jan ter Horst heeft, samen met zijn broer en zus, het bedrijf overgenomen van zijn vader.

WILT U ADVIES OVER EEN BEDRIJFSOVERNAME OF -VERKOOP?

ONZE VERHALEN