Referentie

Tony van Langevelde, Johnny de Bat en Sacha Bakker, Symach

Home Referenties Verkoop Symach Palletizers

Tony van Langevelde, Johnny de Bat en Sacha Bakker namen ruim tien jaar geleden het bedrijf van hun toenmalige werkgever over en Symach was geboren. De onderneming floreert, ook buiten de Nederlandse grenzen.

“Na ruim acht jaar kom je dan op een punt waarbij het bedrijf écht moet gaan groeien. Onze lange termijn visie was er eigenlijk niet maar met een externe consulent werd daaraan gewerkt. We kwamen echt op een punt: wat willen we nu? Groeien of op dezelfde voet doorgaan, in de wetenschap dat je eigenlijk stilstaat? We hebben onszelf de vraag gesteld of wij met zijn drieën wel de juiste mensen waren om dit bedrijf naar een niveau te tillen? Moeten een externe directeur gaan aannemen of moeten we gaan verkopen?”

“Via de tool op de site van Adagium hadden we een idee wat ons bedrijf mogelijk zou kunnen opleveren maar veel meer dan dat wisten we niet. Adagium belde ons zelf met een vrijblijvende kennismaking maar de verkoopgesprekken waren al aan de gang. Ze hebben toen heel snel actie ondernomen en financieel gezien geanalyseerd en vergelijkingen gemaakt. We hebben hen ons vertrouwen gegeven en dat is zeker niet geschaad.”
Tony van Langevelde - Symach Palletizers

De directie worstelde met vragen. Begin 2013 was Symach aanwezig bij een Amerikaanse beurs. Daar werd contact gelegd met de mensen van Thiele Technologies, Inc. Het bedrijf is een prominente leverancier van machnies voor primaire en secundaire verpakkingen en levert een compleet assortiment apparatuur voor het snel vullen en palletiseren van zakken, het inpakken en palletiseren van dozen en het in karton verpakken en bundelkrimpen van producten. Daarnaast levert het bedrijf positionerings- en invoeroplossingen en invoersystemen voor de verpakkings-, drukwerk- en postbezorgingssector. “Het contact leverde gezamenlijke projecten op.”

De komst van de President van het bedrijf naar Nederland had uiteindelijk een ander doel. Thiele had interesse in een overname van Symach. “Wat wij ons serieus afvroegen was het feit of we de potentie die ons bedrijf heeft, moesten laten schieten door onze persoonlijke beperkingen. Onafhankelijk van elkaar kwamen we tot de conclusie dat we de groeistap van Symach niet in de weg mochten zitten.”

De gesprekken gingen verder. Er werd zowaar op Google gezocht naar de waardebepaling van het bedrijf. “Via de tool op de site van Adagium hadden we een idee wat ons bedrijf mogelijk zou kunnen opleveren maar veel meer dan dat wisten we niet”, bekent Van Langevelde. “Adagium belde uiteindelijk zelf met een vrijblijvende kennismaking maar de verkoopgesprekken waren al aan de gang. Ze hebben toen heel snel actie ondernomen en financieel gezien geanalyseerd en vergelijkingen gemaakt. We hebben hen ons vertrouwen gegeven en dat is zeker niet geschaad.” Na drie maanden was de verkoop een feit.

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl