Referentie

“De kracht van het proces te systematiseren” Frank van den Boogaard, SOVO

Home Referenties Verkoop Sovo aan NVDP

“Ik had de leeftijd om het bedrijf te verkopen maar dat was niet de énige reden. De manier van communiceren met je klanten is veranderd. Daar moest ik op inhaken, anders gezegd: dit was het juiste moment om te gaan verkopen.” Frank van den Boogaard koos voor de verkoop van zijn bedrijf SOVO.

SOVO ontstond bijna 30 jaar geleden uit de Contactgroep Veghelse Ondernemers. Het Veghelse bedrijf verzorgt onder meer trainingen met betrekking tot vooral veiligheid, kwaliteit, communicatie en techniek. “Maar ook bieden we grote bedrijven ondersteuning aan met de ontzorging van hun opleidingsafdeling.”

Keuze

“Om de toekomst van SOVO te garanderen moest ik keuzes gaan maken. De manier om mensen te bereiken is ver­anderd. Denk aan internet en sociale media. Ik ben meer van de klassieke manier om mensen te benaderen”, vervolgt Van den Boogaard. De keuze is gemaakt, maar wat dan? “Dan ga je in contact met je vrienden en kom je dus uit bij Adagium. Een bedrijf dat me zeker niet vreemd is en de mensen ken ik ook nog eens goed. Ik wist dat het geen makkelijke opgave zou worden: SOVO is qua dienstver­lening heel breed en het liefst zou ik dat in tact laten. Adagium heeft echter de kracht en is in staat om geïnteres­seerden te vinden. Alleen dat al is bijzonder vind ik.”

Systematiseren

“Maar ze zijn ook sterk in het systematiseren van het proces. Ze zijn in staat om in een vertrouwelijke relatie een band op te bouwen met de kopende en de verkopende partij. Het was in mijn ogen dan ook een redelijk snel proces: een half jaar. Ze zetten gewoon een hele goede sfeer neer. Ze hebben het vermogen om met alle partijen een vertrouwensband op te zetten. Die aanpak waardeer ik zeer, en dat altijd heel open maar ook kritisch.” Maar dan is het ook zover: na bijna 30 jaar is het echte ondernemer­ schap voorbij. “Inderdaad, dat is even bijzonder en dus voor mij even slikken. Maar de partij die het heeft over­ genomen is jong en verfrissend. Ik zie de toekomst heel positief in voor het bedrijf, maar voor mij was het even een emotionele stap.” Wie Van den Boogaard echter kent, weet ook dat hij niet stil blijft zitten. “Ik werk graag met mensen. Wil hen graag uitdagen en triggeren. Ik ben nauw verbonden met de sportwereld waar kansen grijpen ook een punt is. Dat is bij het opleiden en begeleiden van jonge mensen ook zo. Goed luisteren en begrijpen wat de ander zegt en hem motiveren en stimuleren zorgt voor nieuwe kansen. Dat plezierige overbrengen naar mensen dat zal ik ook altijd blijven doen, op mijn eigenwijze manier. Ik doe dat ook met liefde en plezier, nu gewoon op mijn eigen titel. Lezingen, voordrachten maar ook jonge managers begeleiden. Een prachtig vak blijft het én dat past bij mij.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl