Referentie

"Ik ben erg tevreden met hoe het proces is verlopen" Henk Schepens

Home Referenties Verkoop Maître Cuisine aan Bieze Food Solutions

Bij een belangrijke beslissing is het prettig om begeleid te worden door iemand die je begrijpt. “Onze adviseur van Adagium komt ook uit de foodwereld”, vertelt Henk Schepens. “Dat praat makkelijker en we delen hetzelfde netwerk.”

Henk nam ongeveer tien jaar geleden Maître Cuisine over. De hoofdzaak was toen maaltijden voor de foodservice. De glaces en fumets voor verschillende toepassingen waren destijds slechts een klein onderdeel van het bedrijf. Henk bouwde deze divisie in een paar jaar uit en de link naar retail werd gelegd. “We gingen agressiever de markt op, met behoud van de marge. Toen werd ons product pas echt succesvol.”

Versneld proces

Nu, bijna een decennium later, geeft Henk het stokje over aan de volgende ondernemer. De verkoop van het bedrijf ging in sneltreinvaart. “Adagium informeerde vrijblijvend of wij openstonden voor een verkoop. Als er een geschikte kandidaat voorbij komt, ben ik de laatste die het niet doet. Zo stond ik erin.” Toen er een serieuze gegadigde zich aandiende en Henk een infectie opliep op zijn vakantieadres, versnelde het proces.

Warm contact

Tussen de eerste ontmoeting met Adagium en de daadwerkelijke overdracht zaten enkel een aantal maanden. “Ons bedrijf werd in twee, drie maanden volledig geanalyseerd. Toen we de knoop doorhakten, raakte het in een stroomversnelling. Dan komt iedereen in actie, zowel de kopende als de verkopende partij.” Vanaf dag één is de relatie goed. “Ik heb nog steeds contact met de adviseur, zelfs na de afronding van de verkoop. Dat is zeer positief.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl