Referentie

Verkoop Jac Mulders: familiebedrijf verkocht aan familiebedrijf

Home Referenties Verkoop Jac Mulders Elektrotechniek aan Koninklijke Kuijpers

Een familiebedrijf wil je niet laten verslappen. Als je geen opvolging hebt binnen de familie, dan zoek je naar andere oplossingen.” Bart Mulders, zoon van oprichter Jacques Mulders verkocht het familiebedrijf Jac Mulders aan technisch dienstverlener Kuijpers.

Alle activiteiten van Jac Mulders elektrotechniek bv uit Den Bosch zijn in januari overdragen aan het Helmondse familiebedrijf Kuijpers. “Dat zijn de feiten. Er was geen opvolging binnen de familie en je wilt wel dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen. Zorgen voor een overname was voor mij de oplossing.”
Bart werd geholpen door Adagium. “Via mijn accountant kwam ik bij het Veghelse bedrijf. Dat voelde eigenlijk direct goed. Ik werd aan de hand genomen in een nieuwe wereld voor mij”, concludeert Mulders dan ook. “Ik had mogelijk het gevoel dat het een simpele overdracht zou worden maar juridisch moet er enorm veel geregeld worden. Dan kun je maar beter een partij zoals Adagium hebben.

Goede begeleiding

Hij gaat verder: “Dit is hun core business zoals wij al zestig jaar in de elektrotechniek actief zijn. Je hebt bij een overname gewoon goede begeleiding nodig want er komt heel wat op af. Bovendien zijn ze in staat om kopers te vinden. Adagium acteert altijd heel professioneel maar wel op een hele vertrouwde manier. Zij geven je het gevoel het dat het eenvoudig is maar je weet dat er heel veel bij komt kijken. Denk aan je personeel, je klanten maar ook nog de activa en passiva.”

In het andere Brabantse familiebedrijf Kuijpers vond men de juiste partij. “Vakbekwaam en solide. Het is het bedrijf dat past bij het personeel en de klanten. Ik heb er alle vertrouwen in de toekomst”, concludeert Mulders.

Emotie

Een feitelijke conclusie maar waar is de emotie? Mulders lacht: “Die is er wel degelijk: het is niet niks om dadelijk de deur dicht te doen van een bedrijf dat zestig jaar door de familie is opgebouwd maar het gaat door voor het personeel en is in goede handen. Voor onze klanten biedt Kuijpers een nog vollediger palet op het gebied aan technische diensten. Ik draai nu nog mee, maar in april is het echt allemaal beklonken. Ik denk dan waarschijnlijk ‘goh, nu is het zover’ … nu eerst afbouwen en dan kijken we verder. Ik heb nog energie genoeg … plannen volgen.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl