Referentie

“Mijn prioriteit? Geen gedoe achteraf” Joan van Aspert, Askové

Home Referenties Verkoop Askové Kunststof aan Perpetuum Participaties

De drive om een bedrijf te besturen was er al op jonge leeftijd. Joan van Aspert begon als twintiger met zijn bedrijf Askové. Nu vijftig jaar later heeft hij het bedrijf verkocht. “Ik kreeg de nodige duwtjes dat het goed was om het bedrijf los te gaan laten. Ik wilde het alleen goed geregeld hebben.” Adagium zorgde daarvoor.

Met meer dan 50 jaar ervaring is Askové een prominente ontwerper en bouwer van kunststof apparaten en turn-key procesinstallaties. De kern ligt in de toepassing van thermoplastische kunststoffen. “Toen ik met kunststof begon, vijftig jaar geleden, was het écht pionieren in het vakgebied”, laat Van Aspert dan ook weten. En met succes: het bedrijf ontwikkelde zich als specialist in procestechnologische, mechanische en besturingstechnische oplossingen voor industriële opdrachtgevers, onder andere ten behoeve van het verwerken van gassen en/of vloeistoffen.

De jongen van 22 ontwikkelde zich snel als ondernemer en als eigenaar. “Ik werk graag met mensen. Ik wil hen ook het vertrouwen geven. Mijn visie was altijd dat we met zijn allen ‘er iets moois van moesten maken’. Dat gevoel heerst er na al die tijd nog altijd. Toen de gedachte speelde om het los te laten, was het moeilijk. Het is toch mijn kindje. Ik heb het geboren zien worden, ik heb het groot zien worden. Thuis werd ik gesteund door mijn vrouw en kinderen. Een goed thuisfront is belangrijk. Dat merkte ik elke keer weer.”

Door familiaire omstandigheden kwam het besluit om het bedrijf te verkopen dichterbij. “Mijn vrouw heeft me daarin vrij gelaten. Het zou mijn beslissing moeten zijn. Ik heb wel wat duwtjes nodig gehad om te beseffen dat het zo goed was.”

De zoektocht naar een koper werd eerst zelf ingang gezet. “Maar of ik er toen al honderd procent achterstond, weet ik niet. De verkoop ging niet door. Toen ik in contact kwam met Adagium was er een klik. Albert weet waar hij over praat. De drive die ik heb, herkende ik. Het vertrouwen was er direct. Tijdens zo’n verkoopproces kom je ook jezelf tegen. Adagium voelde dat feilloos aan en kon ook heel direct naar mij toe reageren. Met respect maar ook heel oprecht.”

“Mijn prioriteit was het feit dat ik de verkoop goed geregeld wilde hebben. Geen gedoe achteraf. Alles moest helder zijn. Dat heeft Adagium tot in de puntjes geregeld. Bovendien hebben ze de vaart er in gehouden en wisten oplosgericht te schakelen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug.”

En het bedrijf? “Ik ga niemand voor de voeten lopen. Ik heb vertrouwen in de toekomst van het bedrijf en ik ben er trots op dat de volledige club er nog werkt. En ik? Ik ga genieten. Van mijn gezin en natuurlijk van mijn kleinzoon Niels.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl