Referentie

Het verkoopproces van Matrex Molds B.V.

Home Referenties Verkoopproces van Matrex Molds B.V.

Eerlijk kunnen zijn en kunnen zeggen wat je denkt, dat is voor Pieter en Ad van Matrex Molds B.V. heel belangrijk. Door de open communicatie met Frank Schuurmans kon er constant naar wens bijgesteld worden tijdens het verkoopproces. “Waren we het ergens niet mee eens, dan werd Frank hierin gekend en werd de koers aangepast als dat paste in het gehele plaatje. Na de verkoop blijft Adagium betrokken. Samen met ons bewaakt Frank het proces tot het laatste moment.”

Matrex is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige spuitgietmatrijzen al sinds 1976. Pieter en Ad zijn al jaren in dienst van Matrex en kwamen in de gelegenheid om Matrex 11 jaar geleden over te nemen van de toenmalige eigenaar. Vorig jaar begonnen Pieter en Ad na te denken over de toekomst. Ze maakten plannen over hoe en op welke manier het bedrijf gecontinueerd kan worden, waarin ze tijdig konden stoppen met de activiteiten. “Onze accountant had ervaring met Adagium. Daarna ging alles in vogelvlucht.”

“Het gaat om de belangen van het bedrijf, niet van de persoon op zich.”
Pieter Welvaarts

Een pluim waard

In de breedte van het proces schoot Adagium te hulp. We hadden eerder met een aantal partijen contact gehad voordat we de keuze maakten om met Adagium het proces “verkoop Matrex” in te gaan. Ze hebben grotendeels alles gedaan, van de rapporten opstellen tot eventuele kopers aandragen, maar alles in overleg met ons. We hebben samen gekeken wat de beste partij zou zijn. Pieter en Ad zijn vooral te spreken over de focus die de adviseur van Adagium op ons bedrijf heeft. “Hij kijkt niet alleen naar de hoogste bieder, maar wat echt bij ons en Matrex past. Dat siert hem. Hij pusht ons niet. Dat is een pluim waard.”

Aan elkaar wennen

Pieter en Ad zijn nog steeds mede-eigenaar. Daarom is het extra belangrijk dat het contact met de nieuwe ondernemers bijzonder goed is. “We hebben verschillende gesprekken gehad en zijn een aantal keer bij elkaar gekomen.” Deze partij werkt ook met matrijzen en is vrij groot en uniek in Nederland. We doen de eerste periode rustig aan, eerst maar eens aan elkaar wennen en kijken hoe we alles het beste in kunnen vullen. Maar binnen nu en aantal jaren moeten onze rollen vervangen kunnen worden is de strekking.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl