Referentie

De verkoop van Konings Kabellas Glasvezel

Home Referenties Verkoopproces Konings Kabellas Glasvezel

Er heerst nu een goed gevoel bij Geert Konings. Zijn bedrijf werd verkocht en het blijft bestaan voor de toekomst. “Voor mijn mensen verandert er niet veel en daar ben ik blij mee. Maar het proces van verkopen is niet mijn manier van ondernemen.”

Adagium werd via een kennis aangewezen als een mogelijke partij die Geert Konings zou kunnen helpen om zijn bedrijf Konings Kabellas Glasvezel te gaan verkopen. “Het is een middelgroot bedrijf met ruim vijftig vaste medewerkers. We richten ons op het uitvoeren van alle technische werkzaam­ heden voor zowel de traditionele koperverbindingen als voor de moderne glasvezelverbindingen. In de familie had ik geen opvolging. Sterker nog, indien ze capabel zouden zijn, vroeg ik me af of ik dit mijn kinderen wel zou moeten aandoen? Je hebt als ondernemer altijd zorgen en je moet er heel wat voor laten. Ik was eraan toe om me elders op te gaan oriënteren, mijn kennis verbreden en de breedte in.”

“Ik was toe om me elders op te gaan oriënteren.”
Geert Konings

Het verkoopspel

De stap om te verkopen was een feit. “Er was direct een klik: de affiniteit met de branche was er. Er was kennis over de markt en dat voelde direct heel goed. Ze kregen de opdracht om de markt te gaan verkennen. Investeerders zoeken voor een mogelijke verkoop. Dat proces kun je eigenlijk beter een spel noemen waarin continu grenzen opgezocht worden. Een spel dat niet bij mij paste: wie A zegt moet ook B zeggen maar dat bleek niet altijd zo te zijn. Ik had geen haast.” Uiteindelijk is er een investeerder gevonden en werden de punten op papier gezet waardoor de verkoop een feit werd. De bedrijfsovername was een feit. “Na wederom die twijfels”, benadrukt Konings. “Het blijft een raar proces waarin je terechtkomt. Een investeerder stelt eisen en als verkopende partij heb je natuurlijk ook je standpunten. In zo’n traject komt dat continu naar boven. Ik heb nu echter wel mijn doel bereikt: het bedrijf blijft het bedrijf dat het is. Daarom is er ook bewust gekozen voor investeerders. Voor de mensen verandert er niet veel en dat is voor mij van groot belang. Bovendien blijf ik nog verbonden in een adviesrol al zal het allemaal afgebouwd gaan worden.”

Nieuwe tijden

Andere tijden voor Konings breken aan. “Ik ben tot en met januari nog betrokken geweest, gewoon meegewerkt. Maar nu is het tijd voor nieuwe tijden. Ondernemer blijf je in hart en nieren, dus ik ga bedenken waar ik mijn horizon kan gaan verbreden. Eerst maar eens gewoon tot rust komen. Eerst was het zes dagen buffelen en de zondag was er nog altijd voor zorgen en stress.
Noem het maar uitrusten op een andere manier waarbij ik met een gerust gevoel kan terugkijken naar deze bedrijfsverkoop.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl