Referentie

“De verkoop van een ‘aparte’ tak” Jan Westerveld, Kluthe Benelux BV

Home Referenties Kluthe Benelux BV

Het verhaal van Kluthe Benelux BV kun je vanuit Adagium samenvatten als de slogan: ieder bedrijf verdient een goed vervolg. Daar was directeur Jan Westerveld dan ook naar op zoek toen hij een onderdeel van de wereldwijde chemiegroep wilde gaan verkopen. “Voor mij was er een emotionele band: dat moest goed geregeld worden.”

Kluthe is in 1919 opgericht als klein verffabriekje door Willem de Graaff en Dirk Baas in Alphen aan de Rijn. In 1972 werd het bedrijf verkocht aan de Duitse chemie­ groep Kluthe en deze heeft inmiddels vestigingen in heel Europa. Kluthe is één van de hoofdrolspelers wereldwijd als het gaat om processen en technieken voor opper­vlaktebehandeling en coatings.

Vreemde eend

“Eigenlijk was het gedeelte dat verbonden was met verf een vreemde eend in de bijt, zou je kunnen zeggen”, maakt Jan van Westerveld duidelijk. “Het werd een losse business unit bij de overname in 1972. Het was niet groot én er werd niet echt naar gekeken, maar het had mijn aan­ dacht, vandaar ook mijn emotionele band met de fabriek. En dan weet je eigenlijk al dat er een dag komt dat je afscheid gaat nemen. Je komt immers altijd op een punt: investeren of loslaten. Aangezien het een totaal andere tak was dan waar de chemiegroep mee bezig was, werd het al snel duidelijk. Het merk Conti is echter onder haar hoede genomen door het Duitse Conti Coatings – onderdeel van Kluthe – , waar we vanuit Nederland de distributeur waren. Voor de groothandel moesten we op zoek naar een andere partij.”

“We hebben Adagium de contacten laten leggen en natuurlijk de onder­ handelingen laten voeren. Dat was gewoon een goede match. Doordat we heel transparant de wensen konden ventileren werd er ook snel gehandeld en goed door­ gepakt.”
Jan Westerveld

Goed einde

Adagium bleek de aangewezen intermediair. “We hebben Adagium de contacten laten leggen en natuurlijk de onder­ handelingen laten voeren. Dat was gewoon een goede match. Doordat we heel transparant de wensen konden ventileren werd er ook snel gehandeld en goed door­ gepakt.” Er werd een partij gevonden in Nederland voor de groothandel, met meerdere vestigingen in het land. “Een prima oplossing en precies wat de schilderbranche op dit moment wenst. In zo’n acht maanden konden we eigenlijk het hoofdstuk afsluiten in de wetenschap dat het allemaal een goed vervolg krijgt. De manier om het proces te trekken, de onderhandelingen te voeren en de juiste partij uit te kiezen kunnen we als aangenaam ervaren. Adagium is voor ons gewoon een match, dat blijkt uit het verleden maar dat blijkt ook nu weer het geval te zijn geweest. Ik ging het proces in met een wens: een goed vervolg te geven aan het complete verhaal en dat laatste hoofdstuk kreeg een goed einde.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl