Referentie

Aankoop Houthandel W. Jacobs door Jacobs & Van Zutphen Materieel B.V.

Home Referenties Jacobs & van Zutphen

Jacobs & Van Zutphen Materieel B.V is een regionale onderneming die zich richt op het bouwen, realiseren en onderhouden van gebouwen in de woningbouw. Deze onderneming heeft recentelijk Houthandel W. Jacobs, overgenomen. Door deze overname is er een sterk fundament voor de toekomst gecreëerd. We spraken Jorin Jacobs en Jorgo van Zutphen over deze overname.

Jorin vertelt over de geschiedenis van het familiebedrijf: “De oudste broer van mijn vader, Piet Jacobs, richtte in april 1982 de onderneming Piet Jacobs aannemersbedrijf en timmerwerken op. Op 1 januari 2001 nam mijn vader, Theo Jacobs, het bedrijf van zijn broer over en veranderde de naam in Jacobs Aannemersbedrijf. In december 2019 hebben Jorin Jacobs, de zoon van Theo, en Jorgo van Zutphen het bedrijf overgenomen.”

Jacobs aannemersbedrijf; een veelzijdig bedrijf

“Jacobs Aannemersbedrijf is een veelzijdig aannemer/bouwbedrijf in de regio Bernheze vertelt Jorin. “Wij richten ons met name op de luxere villabouw. Wij zijn nauwkeurig en transparant en bij ons is een afspraak ook echt een afspraak. Wij laten aan onze klanten vooraf weten wat het kost, zonder verrassingen achteraf. Elk project heeft een vast aanspreekpunt. Dit kunnen wij alleen doen met onze 15 specialisten in verschillende vakgebieden, die ervoor zorgen dat er vakwerk wordt geleverd. Wij werken altijd met eigen mensen, waarvan het merendeel al meer dan 25 jaar bij ons werkzaam zijndaar zijn wij dan ook erg trots op.”

Jorgo vult aan: “Sinds 2001 werk ik bij het bedrijf, eerst als calculator, later als uitvoerder en bedrijfsleider. Jorin is in 2009 in loondienst gekomen en heeft diverse werkzaamheden uitgevoerd binnen het bedrijf.”

Overname door Jorin en Jorgo

“In 2016 kreeg ik de vraag van mijn ouders of ik het bedrijf voort wilde zetten”, vervolgt Jorin. “Ik heb toen aangegeven dat ik het wel wilde overnemen, maar dat ik het niet alleen wilde doen. Ik heb toen aan Jorgo de vraag gesteld of hij dat zag zitten. Ik kreeg al snel een positief geluid en is de overname in 2019 tot stand gekomen. Zelf doe ik de boekhouding en hou ik mij bezig met personeelszaken, financieel (beide ondernemingen) en alle randzaken. Jorgo is verantwoordelijk voor de uitvoering buiten,calculaties en personeelsplanningen.”

“Met deze overname kunnen wij een complete groothandel in bouwmaterialen bieden”
Jorin Jacobs en Jorgo van Zutphen

Houthandel W. Jacobs niet alleen familie, maar ook buren

Jorin vertelt over de geschiedenis van Houthandel W. Jacobs: Dit bedrijf werd geleid door Toon en Frans Jacobs. Dat zijn neven van mijn vader en toevallig zitten onze loodsen aan elkaar vast. Via via kregen wij te horen dat dit bedrijf te koop stond. Dit zou voor ons een kans zijn op groei. Met deze overname kunnen we aannemers, zzp’ers en particulieren voorzien in alle materialen die zij nodig hebben voor hun projecten. Daarnaast is het voor het aannemersbedrijf goed, zodat we meer grip krijgen in onze eigen handel. Gezien de loodsen aan elkaar liggen, is het logistiek ook nog eens heel erg aantrekkelijk.

De overname en Adagium als geschikte overnamepartner
“Wij wisten dat wanneer we dit proces in gang wilde zetten, wij een partner nodig hadden die ons hierbij zou kunnen begeleiden,” vertelt Jorgo. “Een relatie in de regio die recentelijk zijn bedrijf heeft verkocht heeft ons Adagium aangeraden. In maart 2022 hebben we een oriënterend gesprek gevoerd met Adagium om de mogelijkheden te bespreken. Er waren wel een aantal andere potentiële kopers, maar wij bleken de meest passende koper en is met ons het proces in gang gezet.”

Jorin vervolgt: “Adagium heeft ons hierin perfect begeleid. Van juridisch, tot fiscaal en van projectbegeleiding tot belangenbehartiging. Een dergelijk overnametraject is heel complex, iets waar wij niet dagelijks mee bezig zijn. Je kunt dan zelf wel aan de slag gaan met lijstjes, maar je weet helemaal niet in welke fase welke actie ondernomen moet worden. Er moet een heleboel geregeld worden en er zijn termen die gebruikt worden binnen zo’n traject waar wij nog nooit van gehoord hadden. Adagium heeft ons op alle facetten begeleid en daar zijn wij heel erg tevreden over. Bij een dergelijke overname komen een hoop emoties kijken, ook hierbij heeft Adagium ons perfect ondersteund. Ik zou ook zeker aan andere ondernemers mee willen geven die in zo’n zelfde situatie zitten: investeer in een goede overnamepartij, zodat je op alle vlakken bij een overname op de juiste manier wordt ondersteund. Uiteindelijk heeft de overdracht op 16 december 2022 plaatsgevonden.”

Ieder bedrijf behoudt zijn eigen identiteit en behoudt zijn eigen mensen

“De houthandel behoudt het eigen personeel en hiermee ook de eigen identiteit van de houthandel, vertelt Jorgo: Deze mensen werken net als de mensen binnen ons aannemersbedrijf al vele jaren met heel veel toewijding bij het bedrijf. Binnen de houthandel is een vaste bedrijfsleider die al jarenlang ervaring heeft binnen het bedrijf. Zo is ook daar een vast en vertrouwd aanspreekpunt voor onze klanten. Achter de schermen zijn wij aanwezig, maar het eerste aanspreekpunt zijn de mensen achter de balie.”

Door de overname kan een breder aanbod worden geboden

Als Jorin gevraagd wordt wat de overname hen heeft gebracht antwoord hij: “Door de overname kunnen we de continuïteit blijven bieden, maar halen we meer kennis, kunde en een bredere dienstverlening in huis. De komende periode zullen wij ons richten op het communiceren wat wij aan onze klanten kunnen bieden. Wij merken dat dit nog niet altijd even helder op het netvlies staat bij onze klanten. Zo hebben wij een eigen showroom en hebben wij alle materialen op voorraad liggen voor de aannemers, zzp’er en particulieren. Daarnaast verzorgen wij ook het transport. Wanneer onze klanten voor het einde van de ochtend bestellen wordt het de volgende dag bezorgd, ofwel met een bus of met een vrachtwagen. Wij zijn er voor elke aannemer, zzp’er en doe-het-zelver en bieden het complete plaatje. Dit kunnen wij alleen realiseren samen met onze mensen en daar zijn wij trots op.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl