Referentie

De bedrijfsopvolging van Gaffert B.V.

Home Referenties Bedrijfsopvolging Gaffert B.V.

Een familiebedrijf overdragen… daar komt meer bij kijken dan alleen maar zakelijke aspecten. Familiebedrijf Gaffert BV Veghel maakte het dit jaar mee. De derde generatie nam het roer over. We spreken Theo Gaffert over hoe hij deze overname heeft ervaren.

De bedrijfsopvolging: zat het in je bloed?

“Ik heb altijd geweten dat dit mijn plek zou worden. Ik heb mijn studie erbij gezocht. Ik was als klein kind al vaak te vinden bij het bedrijf. Toen ik eenmaal klaar was, ben ik hier gaan werken en hebben we direct gepraat over de overdracht.”

Maar je was pas 25 jaar?

“De overdracht zou een proces worden. Een stappenplan, zou je het kunnen noemen. Samen met mijn vader had ik het helemaal doorgesproken. Heel helder zijn alle wensen uitgesproken. Het zou een proces worden waarin hij zou gaan afbouwen en ik steeds meer in mijn rol als opvolger zou treden.”

Het proces is anders gelopen.

“Inderdaad. Door omstandigheden. Dan krijg je plots te maken met een totaal ander proces. Je staat er alleen voor. Het werd voor mij een traject waarin ik snel leerde. Toch blijven sommige zaken ‘hangen’. De kaders en wensen die mijn vader en ik in het begin hadden uitgesproken pasten niet meer bij de tijd. De economie bloeide toen nog. Dat was nu wel anders.”

Hoe ben je uit het proces gekomen?

“Ons antwoord was Adagium. Zij hebben ons geholpen om zaken en emoties een juiste plek te geven. Zij tekende voor een objectieve én realistische vertaalslag. Het was ons antwoord op vele vragen en op die manier konden we dus gewoon verder gaan: zowel zakelijk als privé. Ik ben sinds maart volledig eigenaar. We kijken met een goed gevoel terug op het hele proces.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl