Richard: “De financiële componenten binnen de deal heb ik samen met Adagium uitgewerkt. Hierin kwam duidelijk de meerwaarde van het team van Adagium naar voren. Waarbij de senior adviseur écht de materie kende, maar ook de ondersteunende adviseurs precies van de hoed en de rand wisten. Dat was een op elkaar ingespeeld team dat snel en gretig acteerde en de vaart goed in het proces hield. In het voortraject, waar alle details werden uitgezocht, werkte Adagium als een geoliede machine. Daarnaast wist Adagium aan tafel het juiste gesprek te voeren en drukte zij op de juiste knoppen. Daarbij was het ook prettig dat we aan de overzijde van de tafel ook met een professional te maken hadden. Aan beide kanten was het duidelijk wat er moest gebeuren en wanneer het ook wat harder gespeeld moest worden. Dat was ook prima, het blijft namelijk een onderhandeling waarbij beide partijen hun belangen maximaal proberen te behartigen”.

Profiteren van synergievoordelen

“De bedrijfsoverdracht is voor beide partijen interessant”, stelt Richard. “Victoria PLC is onder andere een fabrikant in ondertapijten. Zij willen hun productieproces van deze ondertapijten nu naar Nederland verplaatsen. Hierdoor spelen zij in op de onzekerheid die de Brexit nog altijd met zich meebrengt. Via de nieuwe locatie in Nederland kunnen zij eenvoudig hun producten verschepen binnen Europa. Vandaar dat we hier in Uden nu ook aan de slag gaan met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Anderzijds is deze overdracht voor Estillon relevant omdat we op deze manier evolueren van landelijke groothandel in ondertapijten naar een internationale fabrikant. Hierdoor hebben we nu de gehele productie van ondervloeren en ondertapijten in eigen hand”.

Estillon B.V. zit nu nog steviger in het zadel

“Naar verwachting zal de omzet van Estillon met 25% groeien dankzij deze overname. Inmiddels heb ik twee keer de vergadering van het Board of Directors bijgewoond. Daarbij verwacht ik dat Victoria PLC en Estillon elkaar goed zullen aanvullen. Zij hebben een echt productiegericht bedrijf, waarbij Estillon veel meer vanuit de marktbehoefte kijkt. Door de overdracht ziet er de toekomst van het bedrijf er nu nog rooskleuriger uit en zitten we nog steviger in het zadel. Dat stemt mij vanzelfsprekend zeer tevreden”, sluit Richard af.