De regisseur van het proces

Een overnameproces was voor beiden heren nieuw. Mark: “Het is duidelijk dat we zo’n traject niet zonder een partij als Adagium hadden kunnen doorlopen. De complexiteit van het traject, daar heb je experts voor nodig. Daarbij hield Adagium ons ook in balans en gaven ze soms tegengas. Wij wilden namelijk snel meters maken en vooruit. Dat is het ondernemerschap dat in ons zit. Maar in dergelijke onderhandelingen is het soms juist goed om in te schikken of om de juiste momenten te kiezen om je punt te maken. Dat beheerst Adagium als geen ander”.
Henk: “Adagium regisseerde het proces volledig. Op de achtergrond deden zij ontzettend veel en hielden zij ons als ondernemers daarmee ook uit de wind. Zo konden wij onze dagelijkse bedrijfsvoering gewoon blijven uitvoeren. Want er kwam veel op ons af. Daarbij was het fijn dat er begeleiding was en Adagium als tussenpersoon fungeerde. Zij behartigden onze belangen, maar dienden ook te zorgen dat het traject in goede banen geleid werd. Daarmee rekening houdend met de andere partij. Zeker omdat we na het afronden van de overdracht nog met elkaar verder moesten”.

Samen verder

Met deze strategische overname ziet de toekomst er voor Gijsen Advies en BCO Brandpreventie rooskleurig uit. Henk: “Het past binnen de visie die Mark en ik hebben. Beide bedrijven behouden hun naam en er blijft zekerheid voor onze medewerkers. We voegen ons bij de Sansidor Groep dat veel synergievoordelen met zich meebrengt. Daarbij blijven Mark en ik verbonden aan de bedrijven. Als directeuren geven we leiding, maar zitten we ook nog dagelijks in de operatie. Ik ben 53 en Mark is 40, daarmee is het voor ons ook nog te vroeg om achterover te leunen. Wij gaan dan ook nog zeker ”.
Mark: “Het nieuws van de overname werd goed ontvangen door alle medewerkers. We hebben alle mensen ingelicht en Sansidor hield een presentatie en deelde een persoonlijke geschreven brief. Dat verliep prima”.

Advies aan andere ondernemers

Henk: “Terugkijkend ben ik blij dat we zijn begeleid door een kundige partij die benaderbaar is en alles tot in detail goed uitlegde. Dat maakte voor ons dat het proces behapbaar was. In een dergelijke situatie is het slim om in een vroeg stadium al te kijken naar je bedrijfsvoering. Bereid het bedrijf voor op een eventuele verkoop door zaken in de onderneming te optimaliseren. Daardoor maximaliseer je de mogelijke opbrengst”.