Referentie

Verkoop C&T technics b.v. aan ABL Technic Uden

Home Referenties C&T technics b.v.

Afscheid nemen van je bedrijf is een stap voor elke ondernemer. Henk Broeksteeg nam de tijd ervoor en kan zich nu focussen op andere zaken van het leven. Met de hulp van Adagium laat hij zijn bedrijf met een goed gevoel achter.

Het is een bijzondere markt waar C&T technics voor werkt. Zij zijn gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en het behandelen van chemische oppervlakten.Een specialisme in Nederland en daarbuiten, weet ook Henk Broeksteeg, die het bedrijf in 1997 oprichtte. “Het is nodig om bijvoorbeeld machines een langere levensduur te geven. Door de eisen van de wet – denk aan strengere milieueisen – wilden veel bedrijven van deze zorg af. Waar veel bedrijven zelf het onderhoud deden, ging men door die wetgeving rondkijken om zo daarin ontzorgt te worden”, vertelt Broeksteeg. “Ik werkte toen gewoon bij een baas en die ging met pensioen. Om hierop in te springen, leek me wel wat.”

“Ik kan het bedrijf nu loslaten”
Henk Broeksteeg

En wat bleek, Broeksteeg werd een ondernemer pur sang. “Continu ging ik op zoek naar nieuwe toepassingen binnen branches. Denk aan de voedingsmiddelen-industrie waarbij bakvormen gereinigd en ontlakt moesten worden om zo een langere levensduur te garanderen.” Het is slechts één voorbeeld. “We waren altijd op zoek om branches nog meer te helpen. Ook ons aanbod groeide doordat we de oplossingen boden voor bedrijven.”

Twee jaar geleden is er intern wat geschoven. “Ik wilde eigenlijk wel een stapje terug doen maar om zo maar het bedrijf te verlaten, dat kan ik niet. Ik had thuis geen opvolging en dus wist ik dat ik het anders zou moeten aanpakken. Of een koper of intern de boel reorganiseren zodat de mensen door konden gaan.

Een buitenlandse collega meldde zich. “Daar had ik wel eens contact mee gehad. We deelden weleens kennis en ervaring. Zij wilden uitbreiden en ons bedrijf was geografisch gezien een perfecte kans. De interesse was er.” En toen werd Adagium erbij gehaald. “Eerder was er al contact geweest en dat was prettig. Zij hebben alles verzameld met als gevolg een ordner vol met spullen. Ze hebben alle details uitgezocht en een intentieverklaring volgde. We hebben dat altijd heel open gedaan richting ons personeel. De opvolgers draaiden mee en ik bleef nog een jaar lang aanwezig. Als adviseur maar mijn rol veranderde wel: ik was meer op de achtergrond aanwezig. De reacties intern waren dan ook positief: de werkgelegenheid is gebleven en de continuïteit van het bedrijf is gewaarborgd. Een gerust gevoel voor iedereen. Adagium heeft voor mij de onderhandelingen gevoerd want hoewel je klaar bent voor deze stap blijft de emotie meespelen. Dat is bijzonder goed verlopen.”

“Ik ben er jaren mee bezig geweest om het goed te regelen en nu is het zover. Ik kan het bedrijf nu loslaten. Ik weet dat het in goede handen is en ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik zou anderen dan ook adviseren om de tijd te nemen om afscheid te nemen en om zaken goed te regelen. Tenzij je een hekel aan je werkt hebt, dan moet je zo snel mogelijk gaan handelen.” Nu heeft Broeksteeg de focus op andere dingen. Het lijstje met dromen pakt hij er in zijn hoofd bij. Zijn eerste droom is overigens al uitgekomen: een reis naar Zuid-Amerika.

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl