Referentie

Het verhaal van Polyvision Bedproductions

Home Referenties Bedrijf overnemen Polyvision Bedproductions

Mark van de Laarschot en zijn vrouw Cindy ondernemen al 27 jaar in de meubelbranche. In 2023 namen zij Polyvision Bedproductions over, een prachtige productielocatie voor schuimtoepassingen. Een bedrijf dat zij naast hun eigen familiebedrijf Hml Bedding in boxsprings en matrassen gaan runnen. Mark vertelt: “Het is bijzonder eervol om het familiebedrijf van een ander over te nemen. Ik zie het als een belangrijke taak Polyvision Bedproductions een rooskleurige toekomst te bieden.”

Veelzijdig en volhardend

In de meubel- en beddenbranche is Mark van de Laarschot een vertrouwd gezicht. Naast 27 jaar ondernemen, vervult Mark 2 bestuurlijke rollen in onder meer de landelijke branchevereniging. “Stilzitten is niet aan mij besteed”, legt Mark uit. “Mijn vader was zelfstandig meubelagent en in 1997 startte ik met een eigen beddenspeciaalzaak. Daar is mijn ondernemersavontuur gestart. Niet lang daarna ging ik verder als meubelagent en later een compleet zelf ontwikkelde eigen productlijn in boxsprings en matrassen. Nu met de overname van deze productielocatie voegen we daar een nieuw hoofdstuk aan toe.” Polyvision is een volwaardige productielocatie. Gespecialiseerd in het complete productieproces rondom schuimtoepassingen. Van houtbewerking, schuim snijden, verlijmen en indien gewenst: confectie en stofferen. Op een mooie locatie in Friesland produceert het bedrijf zowel halffabricaten als complete eindproducten. Van boxsprings, hoofdborden en matrassen tot elementen voor animalbedding, verpakkingsindustrie, maar ook schuimelementen voor de sportbranche.

Varen op vertrouwen

De basis voor een overname ligt bij vertrouwen. Mark legt uit: “In mijn ogen is het cruciaal om support en draagkracht van de verkopende eigenaar te hebben wanneer je een bedrijf overneemt. Dat verhoogt de slagingskans aanzienlijk. Gelukkig is dat vertrouwen er. Na dat 1ste gesprek ging ik met Adagium om tafel om te bepalen hoe ik dit traject het beste kan aanvliegen. Adagium ken ik uit mijn ondernemersnetwerk en ik wist dat ik hen aan mijn zijde wilde hebben. Dat voelt namelijk goed en vertrouwd.” Normaal gesproken houdt Mark bij voorkeur zelf de touwtjes in handen. “Ik heb er nu bewust voor gekozen om Adagium het vertrouwen te geven de kar te trekken en het proces te regisseren. Simpelweg omdat ik geen ervaring had in overnametrajecten en al snel wist dat dit een complex proces is. Het prettige hierin is dat Adagium de tijd neemt om alles klip-en-klaar uit te leggen. Bij elke stap in het traject vertelden ze in hapklare brokjes wat de opties zijn, welke voor- en nadelen het brengt en hoe we het beste de vervolgstap kunnen zetten. Daardoor konden we dit enorme traject goed doorlopen, met goede resultaten.”

Een sterke rolverdeling

In de beginfase van het traject waren Mark en Adagium het eens: het is belangrijk om de relatie met de verkoper goed te houden. Mark: “Absoluut, het was ons doel dat zowel koper als verkoper tevreden zouden zijn met de transactie. Zeker omdat we ook na het sluiten van de deal nog met elkaar verder willen. Zijn kennis is namelijk van belang om een goede overdracht te realiseren. We hadden een goede rolverdeling waarbij ik nooit inhoudelijke discussies heb gevoerd met de verkoper. Die taak pakte Adagium met verve op. Hierdoor is mijn relatie met de vorige eigenaar meer dan overeind gebleven. In een goede deal moet je als koper en verkoper allebei tevreden zijn met het eindresultaat. Daar stuurt Adagium actief op.”

Strak, zorgvuldig en prettig

In het overnametraject lijnde Adagium ook de experts aan waar zij zelf regelmatig mee werken. “Dat pakte ook goed uit, want het overnametraject is voor beide partijen strak zakelijk maar wel zorgvuldig en prettig verlopen. Dan heb ik ook geen behoefte om een vinger in de pap te hebben. Dat maakt dat ik terugkijk op een uitstekende samenwerking. Op de cruciale punten in het proces merk je dat Adagium net een stapje verdergaat. Waarbij zij voortdurend de onderlinge relaties bewaken. Dat betaalt zich nu uit in de uiterst prettige overdrachtsfase met de vorige eigenaar. Hij blijft aan als adviseur en is bereid om de komende jaren beschikbaar te blijven.”

Vanuit vertrouwen verder gaan

Mark bereidde de eerste stappen na de closing tot in detail voor. “Ik wilde direct een goede start maken. Het speelt mee dat veel medewerkers mij al 16 jaar kennen als klant. Ze hebben een goed gevoel bij de richting die ik op wil. In de basis blijft het bedrijf voortborduren op hetgeen ze nu al doen. Onze ambitie ligt niet zozeer in het najagen van een enorme groei. We willen juist mooie dingen blijven maken met Polyvision.”

De blik op vooruit

“De reacties van klanten van Polyvision zijn ook positief”, vertelt Mark. “Ik voel mij gesterkt door het vertrouwen dat er is. Dat ik alle belangen goed zal behartigen en Polyvision op een goede manier zal voortzetten. Cindy en ik zijn klaar om dit nieuwe hoofdstuk te schrijven. En dat is zeker mede mogelijk gemaakt door Adagium.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl