Referentie

Bedrijfsfinanciering na brand én dromen verwezenlijken

Home Referenties Bedrijfsfinanciering ADDAPT Chemicals

“Bij ADDAPT Chemicals aan de Achterdijk in Helmond is zaterdagavond brand uitgebroken. Het gaat om een zeer grote brand. Tot in de verre omgeving zijn rookwolken te zien.” Het nieuwsbericht over de brand hakt erin, maar ondernemer Willem van Gerresheim had ondanks deze tegenslag maar één motto: “Doorgaan en de schouders eronder zetten.”

Augustus 2015 gaat de boeken in als een zwarte maand van ADDAPT Chemicals. Door een grote brand leek even dat de ondernemersdroom van Willem van Gerresheim in duigen viel. “We stonden eigenlijk aan de vooravond van een grote onderneming voor ons bedrijf. Onze wens was al jaren groeien. We waren op het punt aangekomen dat het kon: de financiering moest rondkomen om naar een grotere locatie te gaan. Het groeiscenario kon dan uitgerold worden. En dan overkomt je dit.”Een tegenslag. Een grote tegenslag. Willem: “Maar eigenlijk is er geen tijd om na te denken. Je moet echt van alles regelen. Je hebt gesprekken met de verzekeringen. Contra – experts komen over de vloer. Je wilt de productie veilig stellen en we zaten natuurlijk met onze groeiplannen. Mijn doel was helder: ik wilde de vaart erin houden. Het moest en zal allemaal doorgaan.”

Expertise

Adagium was geen onbekende van Willem. In een eerder traject heeft Adagium gehandeld om een compagnon uit te kopen. Nu was de aard van de vraag anders: de financiering rond te krijgen om dromen te verwezenlijken. “Natuurlijk werd mijn aandacht door de brand gevestigd op iets anders. Ik wilde zo snel mogelijk operationeel weer door. Adagium ging door met onze droom en regelde de financiering. Ze hebben dat plaatje helemaal rond gekregen. Door hun expertise en contacten ging het ook heel vlot. Het was fijn om daar gebruik van te mogen maken. Door de brand hebben we eigenlijk snellere stappen gemaakt. Zo waren we na een maand – na de brand – alweer operationeel.”

“Ik wilde zo snel mogelijk operationeel weer door. Adagium ging door met onze droom en regelde de financiering.”
Willem van Gerresheim

Droom

Nu enkele maanden later zit de vaart er nog altijd in. “We hebben nu de productie op twee locaties en we willen natuurlijk heel snel naar onze nieuwe locatie maar daar wordt ook hard gewerkt. We rennen dus nog steeds en met plezier want ons groeiscenario is onze droom. We gaan in juli naar onze nieuwe locatie. We gaan nieuwe grenzen ontdekken. Wereldwijd zijn we vertegenwoordigd. De eerste stappen richting Zuid-Amerika en Midden-Amerika zijn gezet. En dat is heel positief. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Terugkijken doen we dan ook niet meer. Daar schiet je niks mee op. We gaan verder en we moeten verder.

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl