Referentie

“De markt is er klaar voor, wij willen groeien” Eric en Rob Dral, CDC Complete tandzorg

Home Referenties Aankoop RDW tandartsen & CDC Tandzorg

Adagium zoekt naar overnames voor CDC Complete Tandzorg. CDC Complete Tandzorg is de organisatie van Eric en Rob Dral. Een organisatie met maar één doel: expansiedrift. Dat was vijftien jaar geleden en nu nog altijd de belangrijkste missie. Adagium mag hiervoor geschikte kandidaten gaan zoeken.

“Natuurlijk zijn we ook klein begonnen”, laat Eric weten. “In 1999 hebben we de focus gelegd op tandtechniek. We zagen daar mooie kansen. Onze focus was gericht op de cosmetische zorg en het hogere segment. We wilden vooral maatwerk leveren. Kwaliteit, techniek en service onder één dak: met een behandelkamer en een eigen lab konden we onze klanten goed bedienen.”

Ondernemers

Wat de broers eigenlijk deden was het idee van een tandartsenpraktijk ondernemend maken. “Wat wij doen is eigenlijk eenvoudig: we zetten de juiste mensen bij elkaar. We gaan op zoek naar de juiste tandtechnici en tandartsen. Deze mensen hebben kennis van het vak, wij van het ondernemen. Door die combinatie krijgt de consument direct wat ze verwachten: complete kwalitatieve tandzorg. Zo staat CDC Complete Tandzorg voor een allround, tandheelkundige kliniek, een tandartspraktijk
waar alle tandheelkundige disciplines onder één dak samenwerken.” Momenteel beschikt CDC Complete Tandzorg over een kliniek met achttien moderne behandelkamers met een speciaal narcosecentrum. Gelegen in Best. “We helpen zo’n vijfduizend patiënten per jaar. Dat groeit nog steeds. Maar onze wens is om groter te worden. Nu komen vele klanten uit het hele land hiernaartoe maar we willen veel meer. We willen een keten bouwen want iedereen verdient een goed gebit, is onze mening.”

Adagium

Daarvoor is er contact gelegd met Adagium. “Een club enthousiaste mensen waar ze goed doorhebben hoe we in elkaar zitten: we willen groeien”, zegt Eric. “Dat de gedrevenheid er is, is een feit maar de wens om te groeien is een missie geworden. We willen graag kleinere praktijken overnemen zodat we nieuwe grotere klinieken kunnen starten in het land. Denk aan locaties in Den Haag, Amstelveen, Zwolle en Rotterdam.” De overname van kleine tandartspraktijken ziet Eric als een ‘must’. “Tandartsen hebben het zwaar. Ze moeten een praktijk runnen, zich zorgen maken over hun personeel en over hun klanten. Wij willen hen daarin ontzorgen: wij leiden de praktijk/kliniek als een bedrijf en onze tandartsen doen hun werk waar ze goed in zijn. Wij zijn ondernemers pur sang, onze mensen hebben de passie voor tandzorg. Onze strategie is dan ook helder: processen willen we versnellen en de prestatie van onze mensen verbeteren.” De reden van de expansie is ook tussen de regels door te lezen: ze runnen het als bedrijf. “Hoe groter we worden, hoe beter we kunnen inkopen. Dat wordt interessant voor iedereen. En bovendien is de markt er klaar
voor. We hebben voorbeelden in het buitenland. Het werkt. Bovendien hebben we het geloof van een buitenlandse investeerder.”

Vooruitkijken

Adagium mag meewerken aan de ketengroei. “Zij leggen voor ons de contacten en kijken mee in de markt. Zij weten de markt zo te verkennen dat ze geschikte kandidaten kunnen vinden die we kunnen overnemen. Onze focus is gericht op overname van middelgrote praktijken waarbij we zo’n vijf overnames per jaar willen realiseren. Iedereen verdient een goed gebit en daar willen we met CDC Complete Tandzorg graag aan meewerken. We kijken graag vooruit en willen graag vier nieuwe
klinieken in Nederland openen en zo’n 35 overnames in vijf jaar realiseren. Uitdagend maar zeker niet onmogelijk … we zijn gedreven en daarom passen we ook bij Adagium.”

Adagium zoekt naar overnames voor CDC Complete Tandzorg CDC Complete Tandzorg is de organisatie van Eric en Rob Dral. Een organisatie met maar één doel: expansiedrift. Dat was vijftien jaar geleden en nu nog altijd de belangrijkste missie. Adagium mag hiervoor geschikte kandidaten gaan zoeken.

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl