Referentie

Groeien door overnames: “Het is een bewuste keuze” Marco van Gerwen

Home Referenties Aankoop Jansen Taxi door Van Gerwen Taxivervoer

“We hebben een bewuste keuze gemaakt door te groeien met overnames”, begint Marco van Gerwen van de gelijknamige Van Gerwen Groep uit Zeeland. De kennis was er, maar toch werd bij de overname van Jansen Taxi dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van Adagium.

Het is niet de eerste bedrijfsovername die de Van Gerwen Groep heeft gedaan. Eerder werden al Taxicentrale Best BV en Taxibedrijf Van de Oetelaar uit Oirschot overgenomen. “We hebben er heel bewust voor gekozen om onze bedrijfsomvang te laten groeien door de overname van andere bedrijven.” Naast het taxibedrijf heeft Van Gerwen een verkeersschool voor alle rijopleidingen, van bromfiets, heftruck, touringcar, vrachtauto tot personenauto en alle taxiopleidingen. Ook verhuren zij bussen en rolstoelbussen.

Chaos

Van Gerwen is blij met de ontwikkeling. “Het zorgt voor bedrijvigheid maar het brengt natuurlijk ook altijd hectiek. Een overname, ondanks het feit dat Jansen Taxi en de Van Gerwen Groep vergelijkwaardige bedrijven zijn, brengt chaos met zich mee. Ook al bereid je het nog zo goed voor: mensen moeten schakelen, maken kennis met nieuwe zaken. Dat kost de nodige energie. Ook voor mij maar toch, het geeft een bedrijf ook veel.”
Zo brengt het hem uitbreiding aan materiaal, soorten vervoer en uiteraard locaties. “En natuurlijk groeien we qua personeel. Een overname mag dan even wat hectische zijn: de rust daarna is dan ook verdiend.”

Betrouwbaar

Jansen Taxi en de Van Gerwen Groep zijn vergelijkwaardige bedrijven. Qua omvang, omzet en werkzaamheden. In eerste instantie is er nog gesproken over het samenvoegen van deze twee bedrijven om zo de concurrentie voor te blijven.
“Het contact was er al jaren. Sterker nog: op het gebied van personenvervoer werkten we al samen. Onze raakvlakken waren er duidelijk: beide familiebedrijven richtten zich op kwaliteit en service.”
Toen in juni de gesprekken serieus werden, werd toch al snel duidelijk dat het geen fusie zou worden. “Toen zijn we door de Rabobank ook geadviseerd om een extern bureau in te schakelen. Adagium werd voor ons die partij. Er was direct een klik. Zonder enige twijfel gaven wij alles uit handen. We wisten dat we goed zaten bij Adagium. Een betrouwbare partner die haar woord heeft gehouden.”

Honderd procent groei

Hoewel er al langere sprake was van een intensieve samenwerking tussen de bedrijven werd er toch een stap gezet naar een volledige overname. “Dan worden de gesprekken anders. Jansen Taxi is een familiebedrijf waarbij drie broers het eens moesten worden. Natuurlijk speelt emotie dan ook mee. Adagium heeft deze gesprekken professioneel gevoerd. In december werd alles officieel afgerond maar de laatste papieren kwamen in januari rond. Toen zijn we ook direct naar buiten gegaan met het nieuws.”

Door de overname groeide Van Gerwen met bijna honderd procent. Het wagenpark telt nu zo’n tweehonderd wagens en zijn er zo’n driehonderd mensen werkzaam binnen de Van Gerwen Groep. “We hebben een planning gemaakt om alles in goede banen te leiden. Het vraagt nog wel wat; zowel bij onze werknemers al die van Jansen, die nu bij ons horen. Bovendien mogen de klanten er eigenlijk niks van merken. Maar ons doel is bereikt: onze groei is een feit, onze dienstverlening in de regio is versterkt en het heugelijke feit is dat we zelfs chauffeurs zoeken.”

Op de vraag of er nog meer overnames in het vat zitten, antwoordt Marco lachend. “Het is een hele drukke periode die we bijna achter de rug hebben. Het doet wel iets met het bedrijf en jezelf, maar ik krijg er ook energie van. Eerst willen we deze fase goed afronden maar wie weet wat de toekomst ons brengt … In onze branche mag je niet stilstaan en onze ambitie reikt wel verder.”

Maar voordat het zover is, gaat hij naar het land van zijn vrouw. “Heerlijk even niks doen en bijkomen. Het klinkt heel relax maar vaak komen juist in het buitenland de ideeën.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl