VEGHEL – Waarom wil iemand een boek schrijven over een onderwerp dat al door vele deskundigen is aangehaald en beschreven: bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf? Omdat het de dagelijkse praktijk is van Adagium bedrijfsoverdrachten. En dat Veghelse bedrijf, onder leiding van Han Galema en Albert Dominicus, viert met dit boek haar 10-jarig jubileum.

“We hebben al vele overdrachten mogen begeleiden”, begint Albert Dominicus, mede-eigenaar van Adagium en schrijver van het boek. “De thematiek van het opvolgingsvraagstuk binnen familiebedrijven blijft mij boeien. De gedachte om daar juist een boek over te maken, maakt het voor mij Ons Verhaal.”

Daarmee geeft Dominicus ook de naam van het boek prijs: Ons Verhaal. “Passend binnen onze communicatie-uitingen. En het zegt eigenlijk alles over de bedrijven die erin staan: Veghelse familiebedrijven. Met ieder zijn of haar eigen verhaal, allemaal open en oprecht verteld.”
“De openheid over de opvolging in deze bedrijven is bijzonder. Ruim twintig Veghelse familie-ondernemers vertellen hun eigen verhaal, op hun eigen manier. En in die verhalen zie je een lijn: wat maakt familiebedrijven zo uniek, hoe speelt de opvolgingsvraag een rol in de organisatie én het laat zien dat Veghel de bakermat is van de coöperatie en het familiebedrijf. Het opvolgingsvraagstuk is natuurlijk de kern van de verhalen. Immers, zonder opvolging is er geen familiebedrijf meer.”

Dominicus spreekt van een persoonlijk boek over de Veghelse familiebedrijven. “Gekoppeld aan het 10-jarig bestaan van ons bedrijf Adagium waar we al tien jaar lang het adagium uitspreken ‘respect voor iedere ondernemer’ en ieder bedrijf een goed vervolg. Zo staan ze ook in het boek, allemaal met een open verhaal vol met emoties. Noem het een boek van echte gesprekken met echte ondernemers. Ik ben trots op de medewerking van deze Veghelse bedrijven.”