Vanaf begin 2020 is Adagium een intensieve samenwerking aangegaan met Avans Hogescholen. Met het idee om jonge mensen, die hun laatste stappen op school zetten en zich voorbereiden op het werkzame leven, te introduceren in de M&A wereld.

Daarbij hebben wij tot op heden 60 studenten van de hbo opleiding Finance & Control meegenomen in ‘onze’ wereld. Dit door middel van workshops en concrete (voorbeeld) casussen. De studenten hebben zelf een bedrijfswaarde bepaald en naast de harde en rationele onderdelen uit de overnamepraktijk ook de emotionele aspecten daarvan ervaren.

Een succesvolle afstudeerstage

Daarnaast zijn in het afgelopen jaar twee studenten fulltime bij Adagium werkzaam geweest als afstudeerders. Zij hebben een relevante opdracht vervult om met zo min mogelijk vragen tot een effectieve globale waarde van een bedrijf te komen. Een opdracht die Adagium in de praktijk zal gaan toepassen.

Een samenwerking die gecontinueerd wordt

De samenwerking met Avans Hogeschool en haar studenten levert Adagium veel op:

  • Interessante invalshoeken vanuit studenten bij het waarderen van een bedrijf. De verschillen waren soms enorm doch onderbouwd. Mooi om te zien hoe analyses zijn gemaakt en hoe studenten samenwerken.
  • Wij hebben, samen met de afstudeerders, een nieuwe waarderingstool ontwikkeld waar ondernemers aan de hand van 4 vragen een globale waarde van hun onderneming toegestuurd krijgen.
  • Eén van de afstudeerstudenten gaat de vacature die wij hebben vervullen en komt daadwerkelijk bij ons werken.

Vandaar dat deze prettige samenwerking voortgezet wordt!