Partnership

Stimuleren van creatieve talenten van de nieuwe generatie

Home Kennisbank CHV Academy, Circle of Talent

CHV Academy, Circle of Talent is een uniek samenwerkingsverband binnen gemeente Meierijstad. Zij zetten in op het inspireren van kinderen en jongeren om hun creatieve talenten te ontwikkelen en tot bloei te laten komen.

Mede initiatiefnemer en directeur Barbara Brouwer vertelt over dit prachtige en welkome initiatief waarbij het bedrijfsleven, onderwijs en gemeente intensief samenwerken. Adagium is als partner verbonden aan de CHV Academy.

Structureel aandacht voor kunst en cultuur

Barbara Brouwer is directeur bij Phoenix Cultuur, het centrum voor kunstonderwijs in Meierijstad, waar legio kunstprofessionals zijn aangesloten. Gezamenlijk zorgen zij dat leerlingen en cursisten in vrije tijd goede lessen in kunst en cultuur krijgen. Barbara: “Mijn achtergrond ligt in de evenementenorganisatie en communicatie, maar inmiddels werk ik zo’n 20 jaar in de kunst- en cultuursector. Vanuit Phoenix Cultuur zijn mijn collega Marc van Kessel en ik in 2016 gaan dromen. Er was te weinig structurele aandacht voor kunst, cultuur en inzet van kunstprofessionals op scholen in Nederland. Zo ook in gemeente Meierijstad, onder andere door toedoen van bezuinigingen. Samen hebben we CHV Academy, Circle of Talent opgericht. In oktober 2017 kwam dit initiatief uit de startblokken en wordt inmiddels breed en actief gesteund door het onderwijs, bedrijfsleven en gemeente. Samen zetten we professioneel kunstonderwijs weer structureel op de kaart.”

Het gedachtegoed

“We willen kinderen en jongeren hun creatieve talent op jonge leeftijd laten ontdekken en ze stimuleren dit verder te ontplooien”, legt Barbara uit. “Die ontwikkeling is van onschatbare waarde. We investeren daarmee namelijk in de creatieve volwassenen van de toekomst. Creativiteit zit al in het kind, maar het heeft ruimte, vertrouwen en coaching nodig om te laten groeien. Daardoor ontstaan de creatieve denkers en makers van de toekomst. Zij zullen het verschil gaan maken. Niet alleen in de kunst, maar juist ook in de maatschappij, het bedrijfsleven en het onderwijs. We bieden een mooi programma aan, geïnspireerd op talentontwikkeling in de sportwereld. In het primair en voortgezet onderwijs laten we kinderen in de breedtekunst kennismaken door het inzetten van structureel professioneel kunstonderwijs. In talentklassen kunnen zij zich in hun vrije tijd verder door ontwikkelen. En daarnaast bieden we ook coaching en ondersteuning aan jongeren die door willen groeien naar een (kunst)vakopleiding. Dankzij de investeringen van onze partners kunnen wij dit programma gratis aanbieden aan alle kinderen en jongeren. Dat is fantastisch natuurlijk!”

Samen de schouders eronder

Adagium is als vaste partner verbonden aan de CHV Academy en steunt dit initiatief. Barbara: “We zijn ontzettend blij dat het bedrijfsleven in grote getalen meewerkt en mee investeert. Dankzij donaties van onder meer Adagium kunnen we alle activiteiten ontplooien en op professioneel niveau inzetten. Het is mooi te zien dat bedrijven, zoals Adagium, iets terug willen doen voor de gemeenschap. En tegelijkertijd ook willen investeren in een bruisende gemeente én hun collega van de toekomst. Dat geldt ook voor het onderwijs en de gemeente, het draagvlak is groot. We doen het samen, met alle betrokkenen. Wat mij betreft een prachtig voorbeeld van het in praktijk brengen van de quote: it takes a village to raise a child.”

Albert Dominicus: “We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van creatieve talenten en het zelfvertrouwen van jongeren in de gemeenschap. Dat zijn namelijk de creatieve en ondernemende mensen van de toekomst.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl