Vers van de pers. Dit artikel over Adagium Bedrijfsoverdrachten, onze bedrijfsvoering en het nieuwe boek over familiebedrijven verscheen vandaag in het Brabants Dagblad. 

In het artikel aandacht voor 15 jaar Adagium en de manier waarop het overnamekantoor al jaren in de regio Oost-Brabant en Noord-Limburg aan de weg timmert. Dat leidde in 2020 tot de verkiezing van overnamekantoor van het jaar.

Boek: ‘Ons Verhaal II’

Waar 5 jaar geleden deel een verscheen en de focus lag op 21 Veghelse familiebedrijven, ligt nu de aandacht op de regio Oost-Brabant. In dit boek worden 21 persoonlijke verhalen verteld van ondernemers die aan het roer staan van hun familiebedrijf. De gemene deler? Dat zij allen het bedrijf hebben overgenomen van de vorige generatie. In ‘Ons Verhaal II’ vertellen zij over hun ervaringen. Het boek is gemaakt ter ere van het 15-jarig bestaan van Adagium. Ben je benieuwd naar het boek? Vraag een van de medewerkers van Adagium om een exemplaar.

Lees hier het volledige artikel in het Brabants Dagblad


Passage uit het artikel, Bron: Brabants Dagblad:

‘Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Brabantse economie’

VEGHEL – Albert Dominicus, mede-eigenaar van het overnamekantoor Adagium in Veghel, heeft inmiddels twee boeken op zijn naam staan. Vijf jaar geleden, bij het tienjarig bestaan van zijn onderneming, gaf hij het eerste boek uit. En deze week verschijnt de tweede editie van ‘Ons verhaal’ waarin dit keer 21 ondernemers uit Oost-Brabant aan het woord komen.

In het boek persoonlijk verhalen van hen die aan het roer staan van familiebedrijven. Over hoe zij het bedrijf van de vorige generatie overnamen en wat dat met hen deed. Zo vertelt Jos van Doren van Van Doren Engineers uit Boekel: ,,Sommige monteurs zagen mij als het jonge broertje dat in Wageningen gestudeerd had en hadden hun bedenkingen.” Of Arno Smits van Smits opleidingen in Oss: ,,Wij hebben ook mindere tijden gekend, waarin wij alle zeilen bij moesten zetten om te overleven.”

Adagium Bedrijfsoverdrachten - Boek Ons Verhaal II