Partnership

Duurzame partnership tussen Avans Hogeschool en Adagium Bedrijfsoverdrachten

Home Kennisbank Partnership Avans Hogeschool en Adagium

In 2020 zijn Avans Hogeschool en Adagium Bedrijfsoverdrachten een samenwerking aangegaan. Hierbij laat team Adagium de studenten van de hbo-opleiding Finance & Control kennismaken met bedrijfsoverdrachten in de praktijk. Arno Jongeling, docent Avans Hogeschool, en Frank Schuurmans, partner binnen Adagium, vertellen over deze waardevolle samenwerking.

Studenten klaarstomen voor de wereld van fusies en overnames

Arno: “De opleiding Finance & Control schoolt hbo-studenten in de financiële kant van bedrijven en organisaties én richt zich op de beheersing van bedrijfsprocessen. Binnen deze opleiding willen wij studenten zoveel mogelijk met de praktijk in aanraking brengen. Zo ook voor het blok Fusies en Overnames in de tweede helft van het derde studiejaar. Bedrijven geven niet snel een kijkje in de keuken weg, zeker niet wanneer zij midden in een overname zitten. De contacten met Adagium boden voor ons een uitkomst”.

Frank: “In januari van dit jaar zijn er binnen Adagium twee stagiaires gestart vanuit de opleiding Finance & Control. Hierdoor is met Avans Hogeschool het gesprek ontstaan om de samenwerking te intensiveren. Adagium investeert graag in de nieuwe generatie fusie en overname adviseurs”.

Aan de slag met een real life casus

Arno: “60 derdejaars studenten gaan verdeeld over twee blokken steeds 10 weken aan de slag met één case study die Adagium uitgewerkt heeft. Een overname draait om meer dan alleen cijfers en theorie. Met een real life casus leren studenten hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Uiteraard doen ze kennis op en helpt het ze om een beeld te vormen voor hun latere carrière”.

Frank: “In de casuïstiek worden de studenten uitgedaagd om een goede bedrijfswaardering te maken en een biedingsbrief op te stellen. Rekening houdend met overnamevoorwaarden en condities alsmede ook de emotionele aspecten die bij een bedrijfsovername een rol spelen. Nemen ze de huidige DGA over? Hoe, hoeveel en wanneer adviseren ze om te betalen? Wordt het onroerend goed wel of niet mee overgenomen? Hier komen duidelijk alle facetten van een bedrijfsovername aan bod”.

Een volwaardig programma waar studenten écht iets aan hebben

Arno: “Op dit moment zijn de eerste 10 weken achter de rug en ik moet zeggen; wij zijn erg content. Het team van Adagium levert kwaliteit. Dat doen zij met overgave en alle afspraken komen ze na. Ze onderhouden contact met de studenten, ook in tussentijdse momenten. Het team geeft gastcolleges en heeft ook externe deskundigen ingeschakeld als hulplijn. De studenten kunnen hun vragen stellen aan echte advocaten, juristen en fiscalisten”.

Frank: “We hebben als Adagium een compleet programma uitgeschreven om de studenten begeleiding op niveau te geven. Dat gaat van kennis overdragen en sparren tot ook inhoudelijk coachen”.

Een natuurlijke wisselwerking

Arno: “Als Hogeschool proberen wij in een samenwerking ook de kernwaarden van de opleiding naar voren te laten komen: samen, integer en duurzaam. Die vlieger gaat binnen dit partnership zeker op. Het is namelijk een echte wisselwerking tussen Adagium en Avans Hogeschool. Waar zij de inhoudelijke beoordeling voor hun rekening nemen, vullen wij de beoordeling van de studenten aan op de ondernemendheid van de student en hoe communicatief en onderzoekend het verslag is. Daarbij spelen duurzaamheidsvraagstukken een rol binnen de casuïstiek”.

Het ontwikkelen van een duurzame samenwerking

Arno: “Vanaf het eerste moment dat de student aan de opleiding Finance & Control begint komt hij in aanraking met de praktijk. Dit wordt binnen het blok Fusie en Overname voortgezet. Adagium vervult deze rol als kennispartner met verve. Als onderwijsinstelling hechten wij grote waarde aan het opbouwen van duurzame partnerships en wij willen hier dan ook graag een passend vervolg aan geven”.

Frank: “De studenten Finance & Control zijn mogelijk de fusie en overname adviseurs van morgen. Adagium stoomt ze graag klaar voor de praktijk. Daar zijn de studenten bij gebaat, maar uiteindelijk ook de markt. De samenwerking met Avans Hogeschool wensen wij in de lengte van dagen uit te bouwen”.

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl