Award

Adagium wint de DCFA Deal of the Year Award

Home Kennisbank Adagium wint de DCFA Deal of the Year Award

Adagium is donderdag 17 januari uitgeroepen tot de winnaar van de DCFA Deal of the Year Award 2018. Met de begeleiding van het succesvolle overnametraject van Biogas Plus door het Franse energieconcern ENGIE behoorden zij tot de top 3 deals van 2018. Jaarlijks reikt de Dutch Corporate Finance Association, de beroepsvereniging voor financiële professionals, de ‘Deal of the Year Award’ uit. Dit is een prijs voor de meest toonaangevende afgeronde transactie van het afgelopen jaar. Adagium is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de DCFA als winnaar bekend gemaakt.

 

Uitverkozen tot winnaar

Een vakkundige en onafhankelijke jury, onder leiding van Hans Biesheuvel, heeft drie genomineerden geselecteerd uit alle inzendingen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 17 januari presenteerden de finalisten, waaronder Adagium, Aeternus en Improved & Drake Star, hun deal aan de DCFA leden en de jury. Aansluitend reikte de jury de DCFA ‘Deal of the Year Award 2018’ uit aan Adagium. “Adagium heeft ons echt overtuigd. We hebben uiteraard naar de ingeleverde stukken van de deals gekeken, maar we hebben ook wel degelijk de presentatie van vanmiddag meegenomen in de beoordelingen. De presentatie van Adagium gaf de doorslag. De passie en het Brabantse lef wat Adagium getoond heeft vinden we geweldig,” legde juryvoorzitter Hans Biesheuvel tijdens de bekendmaking uit.

“Wij zijn uitermate trots met deze geweldige erkenning en het is een prachtige bekroning voor het 12,5 jubileumjaar van Adagium,” vertelde Albert Dominicus enthousiast. Hij is senior partner bij Adagium en nam de prijs in ontvangst. Samen met zijn collega’s Frank Schuurmans en Jon Pieper, die nauw betrokken zijn geweest bij deze deal, was hij aanwezig bij de uitreiking.

Begeleiding bij een bijzonder en succesvol verkooptraject

Biogas Plus, het toonaangevende bedrijf op het gebied van biovergisting en groengas in Nederland, is in 2018 door de Franse multinational ENGIE overgenomen. Adagium heeft als dealmaker en procesmanager opgetreden bij de verkoop. Een bijzonder verkooptraject tussen een MKB onderneming en een grote multinational, een typisch voorbeeld van David en Goliath, waarbij beide van elkaars kracht profiteren. Middels een zorgvuldig samengesteld dealteam, bestaande uit accountants, advocaten, notarissen, een fiscalist en een bank, zijn de verkopers begeleidt in dit veeleisende traject. “Zonder deze partners waren we er niet gekomen. Wij hielden het gehele traject de helicopterview en zorgden voor heldere communicatie tussen alle betrokkenen. De onderneming is hiermee op een toekomstbestendige manier overgedragen aan een internationale, kapitaalkrachtige partner welke op haar beurt volop profiteert van de specialistische kennis van Biogas Plus,” lichtte Albert Dominicus verder toe.

Dutch Corporate Finance Association

De Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is een landelijke vereniging voor financiële professionals. Met circa 200 individuele leden is de DFCA de grootste vereniging in de branche. Het doel van de DFCA is om kennis te delen en om een netwerk voor managers en ondernemers te creëren. Hierbij met een specialisatie in corporate finance en overnames. Deze prestigieuze award wordt sinds 2012 door de DCFA uitgereikt. De gewaardeerde vakjury beoordeelt de inzendingen op het multidisciplinaire karakter van de transactie, de creativiteit en de deskundigheid van de dealmakers en het uiteindelijke resultaat. De grootte van de deal is hierbij niet van belang.

Kijk voor meer informatie over de DCFA op hun website.

Bekijk de website van DFCA
Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl