“Adagium heeft haar waarde bewezen bij de onderhandelingen”
Reinoud van Mens, Pleuger Techniek

In 2000 nam Reinoud van Mens Pleuger Techniek over, een bedrijf dat zorgt voor  de installatie, onderhoud en verkoop van pompen voor rioleringen en schoon water. Tien jaar later, op 27 augustus 2010, verkocht hij het bedrijf. Aanleiding was dat hij Pleuger Techniek wilde laten groeien, maar zichzelf daarvoor niet de meest geschikte persoon vond. “Ik ben te technisch en mis een financiële achtergrond. Daarnaast kan ik dingen niet zo goed uit handen geven. Omdat ik merkte dat het heel moeilijk was om mijn gedrag te veranderen, besloot ik een stap opzij te doen.”

Via de website kwam hij bij Adagium terecht. Adagium zocht verschillende geschikte aankoopkandidaten. Uiteindelijk sprak Van Mens met vijf gegadigden. Vervolgens bepaalde hij wie van hen het dichtste bij zijn wensprofiel in de buurt kwam. Belangrijk aspect daarbij was dat de koper een meer commerciële draai aan Pleuger Techniek kon geven. Hij koos voor twee investeerders: een financiële en een commerciële man. “Dat was precies de combinatie die ik zocht. Zij hielden zich stipt aan hun afspraken en lieten duidelijk weten welke richting ze met het bedrijf op wilden gaan. Dat sprak me aan.”

Van Mens dacht van tevoren dat het werk van een bureau als Adagium vrij eenvoudig was. Toen de onderhandelingen begonnen, merkte hij dat er veel bij komt kijken. “Adagium heeft toen haar waarde bewezen. Zij hanteert daarvoor een structuur waarmee de verschillen tussen de kandidaten goed zichtbaar worden en vervolgens benoemd en opgelost kunnen worden.” Ook verraste Adagium hem bij het opstellen van de contracten. “Ik was blij dat zij dat voor mij deden.” Van Mens is tevreden over de verkoop. Voorlopig blijft hij nog aan Pleuger Techniek verbonden. “Nadat ik de dagelijkse leiding heb overgedragen, trek ik me terug. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat de continuïteit van Pleuger Techniek gewaarborgd blijft.”

Reinoud van Mens - Pleuger Techniek

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

PLEUGER TECHNIEK

Water solutions