Referentie

“Alles is zeer soepel en professioneel gegaan”

Home Referenties Patisserie Hoeben

Ruim drie jaar geleden vond het eerste contact plaats. “Adagium vroeg of ik openstond voor iemand die in mijn bedrijf wilde participeren. We spraken elkaar toen een aantal keer, maar er was geen match tussen degene die wilde participeren en mijzelf.” Later kregen zijn kinderen en een
trouwe medewerker interesse in een overname en veranderde de situatie. “Toen zijn we samen met de adviseurs van Adagium een traject ingegaan: een topper op het gebied van financiële zaken en een expert met ervaring in de foodwereld.”

Patisserie Hoeben is een bedrijf met geschiedenis. In 1875 startte de familie Hoeben net buiten Liessel een boerderij annex bakkerij. Het hele gezin was toen al ondernemend: alle acht kinderen startten hun eigen onderneming of hadden een rol in het familiebedrijf.
Zo ook Jos Hoeben, die in 1975 het bedrijf kwam versterken. Uiteindelijk nam hij het bedrijf over en onder zijn leiding groeiden de bakkerij en de diensten steeds verder uit.

Tijd voor de volgende generatie

“Het ging steeds beter met ons bedrijf”, vertelt Jos. “De interesse kwam om verder te groeien en het bedrijf fysiek uit te breiden. Tegelijkertijd kwam ik op een bepaalde leeftijd waarop ik het wat rustiger aan wilde gaan doen. Mijn kinderen waren ondertussen wat ouder en gaven duidelijk aan meer in het bedrijf te willen betekenen. Zo hebben we samen met Adagium tenders uitgezet bij verschillende banken om de juiste partner te vinden voor dit traject en zijn we van bankrelatie gewisseld. Zo konden we een verdubbeling van het aantal vierkante meters realiseren. Een deel van het aandelenpakket werd overgedragen aan mijn twee zoons en de bedrijfsleider. Die laatste is een echte vakman die ik altijd hetzelfde behandeld heb als mijn kinderen omdat hij vanaf dag één betrokken was bij ons bedrijf.”

Sparren en kritisch zijn

“Onze case was redelijk complex. Het is best een hele klus geweest. Maar ik moet zeggen dat alles zeer soepel en professioneel is gegaan. Ik werk graag met mensen die hun inzet dubbel en dwars waard zijn. Adagium is nog steeds bij ons bedrijf betrokken. Ikzelf ben niet alleen zakelijk, maar ook emotioneel betrokken bij het bedrijf. Daarom is het fijn dat de zaken begeleid worden. Elk kwartaal bespreken we alle facetten van de overdracht. Adagium stelt kritische vragen en dat functioneert gewoon goed. Ze gaan het traject de komende jaren verder begeleiden. Niet erg intensief hoor, maar af en toe een beetje brainstormen. Mijn drie jongens leren ervan en hebben er hun eigen invloed op. Dat functioneert heel goed.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl