“Het vraagt echter wel om expertise en professionaliteit bij de waardeverdeling”
De heer Van Dieperbeek, Kleentec

Het samengaan van twee bedrijven, die eigenlijk al bij elkaar horen, lijkt geen moeilijke klus. “Het vraagt echter wel om expertise en professionaliteit bij de waardeverdeling.” Kleentec en Kleentec Zuid zijn gefuseerd, met de hulp van Adagium.

Hoe is het ooit begonnen en waar staan jullie nu?
Kleentec startte dertien jaar geleden in het oosten van het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen maar met een kantoor in Helmond is ook het zuiden van het land goed te bedienen. “Het waren eerst afzonderlijke bedrijven maar de gedachte om te fuseren werd in begin 2014 sterker. Dat hebben we samen met Adagium helemaal rond gekregen; met het juiste advies, het analyseren van de waarde en het voeren van gesprekken hebben zij op zich genomen waardoor de fusie ook daadwerkelijk in bijna drie maanden rond was”, aldus Van Dieperbeek.

Beschrijf de onderneming eens…
Een onderneming met twee gezichten: Food & Industry en Totaal gevelonderhoud. De eerste tak richt zich op reiniging en desinfectie van machines van levensmiddelen, het andere bedrijf op gevelonderhoud bij grote bedrijven.

Hygiëne en Food & Industry; een logische verbinding?
“Zeker. We mogen ons zelfs marktleiders noemen”, weet Coen van Dieperbeek te vertellen. “Levensmiddelenproductie en hygiëne horen bij elkaar als peper en zout. De kwaliteit van de hygiëne heeft rechtstreeks invloed op de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct. Als specialist voor de voedingsmiddelenindustrie weten we wat er speelt. Onze klanten zoals Johma en Bolletje, eisen kwaliteit en wij garanderen dat.”

Fusie is een feit, een verhuizing in het Zuiden .. en nu?
“Onze focus is nu gericht op het financiële aspect. We hebben nu een jaaromzet van 22 miljoen maar we willen graag groeien naar 30 miljoen omzet. Als specialist en marktleider gaan we ons dus nog meer richten op innovatie. Niet alleen in Nederland ook verder buiten onze grenzen. Zo werken we momenteel mee aan een project in Ethiopië. Samen met het ministerie van Economische Zaken zetten we daar een linnenwasserij op. Een project zonder winstoogmerk waarbij wij juist heel sociaal en duurzaam betrokken zijn. Het geld dat het uiteindelijk gaat opleveren blijft in Ethiopië om daar weer andere projecten te ondersteunen.”

Kleentec

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

KLEENTEC

Kleentec geeft uw resultaat meer glans