“Het klikte meteen met Adagium”
Jan Verhoeven, Foodfocus

Ruim 14 jaar had Jan Verhoeven zijn eenmanszaak Foodfocus. Hij hield zich onder meer bezig met het opzetten en onderhouden van kwaliteitssystemen voor de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie. De laatste jaren gaf hij specialistisch advies op het gebied van levensmiddelenwetgeving. In 2008 besloot hij om zijn bedrijf te verkopen, omdat hij met pensioen wilde. En wel op 31 december 2010, dat was zijn deadline. Verhoeven probeerde zelf de verkoop te regelen en vond een ondernemer die belangstelling had. Het leek allemaal te lukken, totdat de deal op het laatste moment niet doorging.

Verhoeven had geen tijd meer om zelf een verkoper te zoeken en schakelde daarom een bemiddelingsbureau in. Via internet kwam hij bij Adagium terecht. “Ik zocht een bedrijf in Brabant”, vertelt hij. “Bij de eerste ontmoeting klikte het al meteen. Toevallig kwam mijn adviseur Han Galema uit deze sector. Hij wist meteen waar het over ging.” Dat de zoektocht niet eenvoudig zou zijn realiseerde Verhoeven zich wel. Er zijn maar weinig adviesbureaus die dezelfde activiteiten hebben als Foodfocus. Veel overnamepartners zijn er dan niet. “Het is lastig om een koper te vinden. Je moet het geluk hebben dat een ander adviesbureau er genoeg geld voor over heeft en risico wil nemen.”

Adagium begeleidde het hele verkoopproces. Nadat er verschillende belangstellende bedrijven waren afgevallen, vond Adagium tenslotte een kandidaat in ‘s-Hertogenbosch. Dat adviesbureau was van plan zijn bedrijfsactiviteiten uit te breiden en wilde Verhoevens bedrijf daarom overnemen. Inmiddels werkt Verhoeven tijdelijk bij de koper van zijn bedrijf om alles over te dragen. Over de samenwerking met Adagium is hij tevreden. “Vooral toen het over de prijs en het overnamecontract ging, was ik blij dat Adagium erbij was. De koper was natuurlijk ook goed voorbereid. Adagium heeft de hele verkoop begeleid. Zoiets kun je beter aan specialisten overlaten.”

Thijs Swinkels Brownies & Downies

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

FOODFOCUS

Dé Foodmakelaar van Nederland