“Dankbaar hoe het gelopen is”
Huub Evers, H. Evers Kasregisters & Afrekensystemen

Op de kaart naar zijn relaties staat het al: “Verheugd dat ik alles wat we in veertig jaar hebben opgebouwd met een gerust hart kan overdragen.” Huub Evers vond een goede koper voor zijn bedrijf. Adagium ondersteunde hem daarbij.

“Evers is en blijft Evers, dat vind ik mooi.” Want toeval of niet:het bedrijf dat hij veertig jaar geleden met zijn vrouw startte, is verkocht aan een jong ondernemend stel met de naam Evers.“Het zal zo moeten zijn.”

Aan de keukentafel in Veldhoven vertelt Huub honderduit over zijn bedrijf H. Evers kasregisters. “Weet je, iedereen kent ons van de bekende stickers. Dat was mijn visitekaartje. Elke kassa die ik verkocht of repareerde werd ermee voorzien. Zwart met gele letters. Herkenbaar voor velen.”

Hoewel hij nu enkele maanden geleden zijn bedrijf heeft verkocht, is zijn enthousiasme niet verminderd. “Werken met mensen en ook nog technisch bezig zijn: dat past bij mij. Ik begon als 13-jarig manneke bij Improha. Maar na twaalf jaar wilde zijn baas zich meer focussen op de accountancy in plaats van het kasregistersbedrijf. Dat was mijn kans: ik vond dat leuk. Ik ben dus op mijn 25ste gestart voor mezelf. Vrijwel direct met mijn vrouw en 2 jaar later met onze medewerker Lodewijk.”

Zoon John kwam later ook nog werken bij het bedrijf. H. Evers kasregisters is geboren. Een bedrijf dat uitblinkt in haar betrokkenheid en Brabantse gemoedelijkheid. “’Bent u de man van het stickertje?’ was een veelgehoorde uitspraak. We regelden het vaak voor onze klanten. We gingen graag een stapje verder.”

Maar dan komt er een wending. Na 38 jaar werkzaam te zijn geweest bij Evers kan Lodewijk met prepensioen. “De stukjes van de puzzel kwamen samen: onze zoon vertelde toen ook dat hij ging emigreren naar Australië en Lodewijk had een oplossing… dit was het moment waarop ook wij gingen nadenken of het werken genoeg was geweest. Het klopte gewoon.” De stap om te verkopen was dus zo genomen. “Maar hoe doe je dat? Ik ben naar de Kamer van Koophandel geweest en Adagium werd genoemd. Voor mij de manier om alles te regelen: zij hebben kennis van zaken. Ik heb potentiële kopers aangedragen en daar kwamen we met Evers-Kassasystemen uit Den Bosch uit. Ik ben zo dankbaar hoe alles is gelopen. Het voelde gewoon goed.”

Inmiddels is Huub wel gewend aan zijn vrijheid maar heeft zijn vrouw er vaak nog moeite mee. “Ik was gedurende die jaren altijd thuis. Telefoontjes aannemen. Klanten te woord staan. Nu bellen ze natuurlijk niet meer en heb ik meer vrijheid. Maar het zit er bij mij nog zó in… dat ik thuis moet blijven.”

Maar ze hebben een goed vooruitzicht: hun zoon woont in Australië en daar wordt ook hun kleinkind over een paar maanden geboren. “Dat gaan we dus beleven”, vertelt Huub trots.

Huub Evers - H. Evers Kasregisters & Afrekensystemen

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

H. EVERS KASREGISTERS AFREKENSYSTEMEN

Leverancier van kassa- en betaalsystemen