“Ik ben goed met mijn handen, niet in papierwerk”
Jan de Laat, Den Buizerd Reusel B.V.

Jan de Laat verkocht in mei 2011 zijn bedrijf Den Buizerd aan het Belgische Chalet Center. Na 27 jaar tuinhuisjes bouwen vond hij het genoeg geweest.

Over de verkoop van Den Buizerd dacht De Laat pas na toen hij op een beurs een vroegere klant tegenkwam. Die klant had zijn bedrijf inmiddels gedeeltelijk verkocht en was daar erg tevreden over. Net als over zijn bedrijfsmakelaar. Niet veel later stond diezelfde makelaar bij De Laat op de stoep. Al na het eerste gesprek bleek dat er geen klik was. Via een kennis kwam De Laat vervolgens bij Adagium terecht. De Laat: “Hij vertelde dat hij een bedrijfsmakelaar kende die ik wel kon vertrouwen. Dat was Adagium.”

Adagium begon met het versturen van brieven naar potentiële kopers. Vier bedrijven waren geïnteresseerd in de aankoop. Na een bedrijfsbezoek bleef er één kandidaat over, waarmee Adagium de onderhandelingen ging voeren. Dat was het Belgische Chalet Center. “Dit bedrijf maakte tuinhuisjes op maat, maar produceerde zelf nog geen tuinhuisjes. Met ons bedrijf erbij kon Chalet Center dat probleemloos gaan doen.”

De Laat vindt dat het verkoopproces erg snel is gegaan. Afscheid nemen van Den Buizerd viel hem mee. “Ik had gedacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat was helemaal niet zo. Ik had er eigenlijk gewoon geen zin meer in.” De Laat is zeer tevreden over de dienstverlening van Adagium. “Wat Adagium voor mij heeft gedaan, had ik er zelf nooit zo goed vanaf gebracht. Ik ben heel goed met mijn handen, maar niet in papierwerk. Zonder Adagium was het denk ik niet goed gekomen.”

Den Buizerd

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

DEN BUIZERD REUSEL B.V.

Geïmpregneerde blokhutten