“Wie goed doet, goed ontmoet”
Rob de Greef, Degreef & Partner

Eigenlijk kun je het verhaal van Degreef & Partner samenvatten met ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Rob de Greef was totaal niet bezig om te zoeken naar iemand die zijn bedrijf wilde overnemen. Totdat Matthieu Mureau hem de vraag stelde…

“We kenden elkaar nauwelijks. Ooit met elkaar gesproken maar zijn bedrijf had mijn interesse”, laat Matthieu Mureau weten. “Ik wilde namelijk al heel lang iets voor mezelf beginnen. Vandaar dat ik, toen we elkaar wat vaker troffen door een gezamenlijke bestuursfunctie, de stoute schoenen heb aangetrokken: ik heb een afspraak gemaakt en gevraagd of ik zijn bedrijf kon overnemen. Ik nam een groot risico want de deur kon natuurlijk zo voor me dicht worden gegooid.”

“Een complete verrassing”, vond Rob de Greef het. Degreef & Partner is sinds 1983 een toonaangevende Nederlands importeur van allerlei accessoires die te gebruiken zijn in combinatie met consumentenelektronica en digitale camera’s in het bijzonder. “Het bedrijf groeit en ik had het naar mijn zin als directeur.” De vraag kwam echter wel binnen. “Je weet dat je er toch over na moet denken: ik was 49 jaar toen de vraag kwam en ik zag ook dat ik ondersteuning nodig had op het gebied van management.”

De deur werd niet dichtgegooid. Gesprekken werden gevoerd. Er werden kansen gezien, maar om zomaar met elkaar in zee te gaan was er niet bij. Vervolgens werden er serieuze serieuze stappen gemaakt en hoe! Adagium werd als adviseur van Rob erbij gehaald en ook Matthieu haalde een externe adviseur erbij. “Je wilt het zo goed mogelijk op papier krijgen. Een traject waarin een open verhaal naar elkaar werd behaald. Adagium zorgde voor helderheid en stelde kritische vragen. Dat leverde denkwerk op en uiteindelijk een goed resultaat.”

Nu is de samenwerking in volle gang. De komende vijf jaar wordt er samengewerkt en wordt het strategische beleid langzaam overgedragen van Rob naar Matthieu. “We gaan het laten slagen want de toekomst van dit bedrijf is eigenlijk het enige dat telt”, voegt Matthieu eraan toe. “En ik weet dat die toekomst gewaarborgd is voor de toekomst”, besluit Rob.

Degreef & Partner

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

DEGREEF & PARTNER

De beste camera accessoires