“Klanten vinden het nog steeds jammer”
Adrie Groeneveld, De Hollandsche IJssel

Wat als er geen opvolging is in een familiebedrijf? De Hollandsche IJssel, ’s werelds eerste bouwer van met glasvezel versterkte polyester silo’s, maakte het mee. Adagium hielp Adrie Groeneveld. “Er is een goede oplossing gekomen.”

De Hollandsche IJssel is een bedrijf in een hele specifieke branche. Dat weet ook Adrie Groeneveld. “Ik kwam daar achter toen ik op zoek ging naar een opvolger. In de familie was er geen en een koper kon ik ook niet direct vinden.” Het bedrijf waar Adrie ooit met zijn vader is gestart, kenmerkt zich door een uiterst stabiele en constante productie. “Wat ik wilde, was een oplossing voor mijn klanten. Dat had mijn prioriteit”, meldt hij dan ook. De oplossing werd door Adagium
aangeboden. “Door met hen in contact te komen, kreeg ik vertrouwen dat het goed ging komen.”

‘Gemoedelijk’

“Wat mij zo opviel door samen te werken met Adagium was het feit dat ze zó gewoon zijn. Ze staan op gelijke voet en hebben een laagdrempelige manier van zakendoen. Iets wat bij mij past.” Ook al was de gemoedelijke Brabantse manier van zakendoen aanwezig, voor Adagium bleek het ook geen gemakkelijke opdracht te zijn. Een opvolger/koper werd niet gevonden. “Dat heeft ook echt met de branche te maken. Maar uiteindelijk kwam de oplossing met de verkoop van de inventaris aan een gelijkwaardig bedrijf in België. Ook onze klanten gingen over naar dat bedrijf. Het is een goede oplossing.”

Buurten

Maar de ondernemer in hart en nieren weet eigenlijk nog niet van ophouden. “Mensen denken dat bij de verkoop van het bedrijf, dat je echt klaar bent. Maar dat is zeker niet zo. De nazorg is heel belangrijk. Je moet nog van alles afwikkelen en regelen. Bovendien heb ik ook mijn klanten beloofd dat ik nog contact blijf houden, dat ik nog even kom ‘buurten’. Dat ga ik binnenkort dan ook zeker doen. Ze vinden het jammer dat ik gestopt ben, maar ik ben inmiddels 75 jaar. Het is tijd voor andere zaken, maar helemaal loslaten … je bent en blijft ondernemer. Betrokken blijf je toch.” UitvindingEén gegeven wil Adrie nog wel benadrukken: zijn bedrijf heeft de eerste met glasvezel versterkte polyester silo gebouwd. “Een prachtige uitvinding maar ja, zoiets wordt natuurlijk gekopieerd. Maar de boerensector heeft er door ons kennis meegemaakt. De ontwikkeling kwam van ons bedrijf. Daar ben ik wel heel trots op.”

Adrie Groeneveld De Hollandsche IJssel

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

DE HOLLANDSCHE IJSSEL

’s Werelds eerste bouwer van met glasvezel versterkte polyester silo’s