Referentie

“Van jongensclub naar professionele onderneming” Thijs Jongkind, BSU Groep

ICT-vraagstukken aanvliegen vanuit een andere route. De mens – de gebruiker – staat bij BSU namelijk altijd centraal. “De techniek is slechts het antwoord.” Wat ooit begon als een jongensclub is nu uitgerold tot een professioneel bedrijf van omvang. Adagium hielp hen met de managementovereenkomst.

“ICT gaat eigenlijk helemaal niet alleen over techniek, het gaat over het vinden van de optimale samenwerking tussen mens, organisatie en ICT”, begint Thijs Jongkind (35) van BSU Groep te vertellen. “Techniek is voor ICT-vraagstukken de oplossing maar we luisteren altijd eerst wat de mens (de gebruiker) er mee wil doen. Voor ons is ICT dan ook mensenwerk. Richting onze klanten maar ook richting onze eigen mensen.”

Persoonlijke ontwikkeling

En daarmee maakt hij direct zijn visie duidelijk. “Mensen die zich gelukkig voelen zullen veel flexibeler en klantgerichter zijn dan mensen die zich ongelukkig voelen. Vandaar dat ik ook graag die persoonlijke ontwikkeling van onze mensen faciliteer. De mens staat hier altijd centraal.”Die manier van denken heeft BSU geen windeieren gelegd. Wat ooit begon als een zogenaamde jongensclub is nu een professioneel bedrijf met een ware visie en missie. “Ik ben op mijn twintigste gestart, THC Automatisering. Ik wilde ondernemen. Liefst iets technisch en met mensen. Ik was altijd wel bezig met oplossingen bedenken. Innovatie speelt daarbij een grote rol. Zo’n cloud-oplossing waar iedereen het nu over heeft, was er twaalf jaar geleden ook al.”Thijs wilde al snel meer ontwikkelen. “Maar om te groeien heb je middelen nodig”, weet ook Thijs.“Ik ontmoette Kees van Middendorp. Een investeerder maar voor mij vooral een ondernemerscoach. Hij was voor mij de leerschool, met geld. Ik leerde van hem de cijfers lezen en beheren. Daardoor werd de jongensclub een onderneming.” In 2012 was de fusie met BSU een feit. “Groeien door een overname leek een goede stap te zijn maar het heeft wel wat kruim gekost. Na een maand stonden we als twee partijen tegenover elkaar. Ik ging alleen verder met het hele bedrijf. BSU was de naam waarmee we verder gingen.”

Verandering

Hij vervolgt zijn verhaal: “Nu ruim 2,5 jaar hebben we alles op de rit. BSU verdeeld in vijf business units. We werken hier samen met 38 mensen. We staan nu op een kruispunt. Kees, mijn coach, is voor vijftig procent eigenaar maar eigenlijk niet meer actief betrokken bij de directie. Tijd voor verandering dus.” Adagium werd ingeschakeld, om te komen tot een managementovereenkomst. Een overeenkomst waarbij de aandelen op een menselijke manier naar tevredenheid zouden worden verdeeld. “Er moest een constructie komen waarbij mijn compagnon Bas ook gelijkwaardig werd opgenomen maar feitelijk minder aandelen heeft. Adagium had dus wel een challenge maar is daar op een goede begripvolle manier uitgekomen.” Op een heldere plezierige wijze werd de juridische taal verwoord en werd elk mogelijk senario – tot in details – besproken. Gewoon duidelijk en dat met een open calculatie. We zijn als bedrijf een plezierige ervaring rijker en dit draagt ook bij aan onze professionaliteit. Het mooie was eigenlijk om te zien dat ook Adagium het menselijke aspect voorop heeft staan. Eerst werd er duidelijk geluisterd naar ons allen. Daarna gingen zij op een kundige manier aan de slag, daarbij was het altijd zakelijk maar werd het menselijke karakter niet vergeten. Precies zoals wij werken bij BSU, vanuit de mens.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl