“Je moet open kunnen sparren met iemand”
Thijs Swinkels, Brownies & downieS

Dat het prettig is om met iemand te kunnen schakelen, weet Thijs Swinkels als geen ander. Hij is oprichter van de succesformule Brownies & downieS. Inmiddels, zo’n veertig locaties in Nederland maar ook over de grens is de formule een hit. “En dan is het fijn om zakelijk te kunnen schakelen met gelijkgestemden.”

Brownies & downieS bleek al snel na 2010 een mooie formule. Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een mooie en zinvolle dagbesteding geven door ze als volwaardige collega’s mee te laten werken in de horeca. En daarbij een goede kwaliteit eten en drinken voor te schotelen aan de klanten. Een vliegende start was een feit maar het succes kreeg een vervolg. Inmiddels veertig locaties verder en zelfs over de grens is Brownies & downieS al geopend.

De groeispurt kwam niet zonder lessen, weet ook Thijs. “Na een aantal jaar kom je er achter dat je dingen toch anders moet aanpakken, om de continuïteit van je bedrijf te kunnen waarborgen. Dat betekent vooral dat we intern zaken anders hebben aangepakt. Ook dan is advies krijgen en een deskundigheid inroepen van groot belang. Financiële vraagstukken hebben hier nooit echt gespeeld maar ik weet eigenlijk dat ik bij Albert Dominicus van Adagium voor van alles kan aankloppen. Zakelijk advies krijgen en gesteund worden in de keuzes die gemaakt moeten worden, is voor iedere ondernemer een uitkomst.”
Ambitie

De groeispurt lijkt nu voorbij maar niets is minder waar: de ambitie is om in 2020 ruim zeventig vestigingen te hebben. “Te ambitieus? Nee, ik denk dat we dat kunnen realiseren”, verzekert Thijs. “Aan ons enthousiasme en de drijfveren ligt het niet. We horen hetzelfde bij onze franchiseondernemers: het is hard werken maar de dankbaarheid is zo groot. Dat zie je ook terug bij de medewerkers en de klanten: iedereen komt binnen met een lach en vertrekt met een lach. Zo zien wij het ook.”

Thijs Swinkels Brownies & Downies

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

BROWNIES & DOWNIES

Heerlijke lunchgerechten met bijzonder personeel!