Referentie

“Een illusie armer, een ervaring rijker”

Soms lopen zaken anders dan je wenst, maar Jhon Peeters had maar één doel voor ogen. “Ik wil dat het personeel hun pensioen kan halen en daar heb ik veel voor over.” Dat hij de hulp van Adagium heeft ingeroepen is niet vreemd. De continuïteit waarborgen staat ook bij hen hoog in het vaandel.

Het verhaal van Bremat Holland begint met een lange geschiedenis. “Onder een andere naam en met andere producten”, laat Peeters weten. “Als dealer kregen we in de jaren negentig de kans om de tak met bouwmachines over te nemen. Bremat Holland is in 1996 ontstaan. Samen met mijn zwager heb ik het eerste jaar eens goed gekeken naar de structuur van het bedrijf, de locatie en een bedrijfsplan opgesteld. Onze analyse had veel impact: we hebben het bedrijf van het oosten van het land verhuisd naar Den Bosch. En vanuit daar hebben we de toekomstplannen bepaald.”

Bremat is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van volautomatische mobiele installaties, bestemd voor het mengen en verpompen van zandcement-vloermortels en zelfnivellerende vloermortels. Daarnaast levert Bremat oplossingen voor het produceren en verpompen van diverse mortelsoorten, waaronder schuimbeton en EPS-isolatiemortel. Peeters richtte zich op het commerciële vlak van het bedrijf. Er werd onder meer in Hongarije geproduceerd.

Het bedrijf floreerde. “Maar toch kwamen er in de samenwerking met mijn zwager scheurtjes. Een andere visie op zaken, laten we het daar maar op houden”, zegt Peeters berustend. “Maar het was geen fijne situatie. Vandaar dat hulp nodig was. Ik werd door mijn accountant gewezen op Adagium. Tijdens de eerste ontmoeting met Adagium was de klik er direct. “In de thuissituatie werd er over van alles gepraat en werden stappen ondernomen. Alles werd in beeld gebracht: financieel en juridisch. Dat was helaas allemaal nodig.”

Het proces nam veel tijd en energie in beslag maar Peeters had eigenlijk maar één doel voor ogen: het personeel verzekeren van een toekomst bij het bedrijf. “Of dat nu was met mij of zonder mij: ik wilde zekerheid voor de mensen, voor het bedrijf.” Het resulteerde in een complete overname van het bedrijf aan Peeters. “Tijdens dat hele proces was Adagium, in combinatie met de advocaat, continu in beeld. Het hele proces – hoe apart het ook was – werd cijfermatig en persoonlijk begeleid. Een heel sterk team had ik aan mijn zijde staan.”

“Natuurlijk had ik het graag anders gezien. Het is allemaal niet leuk geweest. Ik ben een illusie armer en een ervaring rijker. Met Bremat gaat het financieel gezien heel goed. We hebben in 2017 een fantastische groei gehad, maar soms word je ’s nachts wel wakker met de vraag waarom alles zo is gelopen …”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl