“In het eerste gesprek had ik gelijk een klik”
John de Smit, BKL Engineering

John de Smit startte vier jaar geleden als technisch directeur bij een engineering bureau. Al snel kreeg hij de kans om algemeen directeur te worden. Adagium ondersteunde hem bij de aankoop van het vereiste aandelenpakket.

De drie bestaande aandeelhouders wilden graag dat De Smit medeaandeelhouder werd. “Daarmee krijg je een andere positie dan een algemeen directeur in loondienst, ook voor de buitenwereld. Het geeft aan dat je echt voor het bedrijf gaat.” Via de bank kreeg De Smit verschillende adviseurs aangereikt. “Ik koos voor Adagium vanwege hun specialisme in aandelenoverdracht. Daarnaast werk ik graag met relatief kleine bedrijven, omdat zij meestal een hoge kwaliteit van denken en werken hebben en tevens erg toegankelijk zijn. In het eerste gesprek had ik gelijk een klik met de adviseur.”

Adagium deed de waardebepaling en voerde de onderhandelingen. De waarde lag lager dan de aandeelhouders hadden verwacht. Er was een verschil tussen de gevoelswaarde en de waarde die uit de theoretische accountantsformules kwam. Daarom werd naar een andere oplossing gezocht. “Initieel zou ik het totaalpakket van de algemeen directeur overnemen. Uiteindelijk heb ik van alle drie de aandeelhouders een deel overgenomen, zodat de last verdeeld is.” De dienstverlening van Adagium verliep naar verwachting. “Ik heb ervaren dat er een behoorlijke expertise ligt bij Adagium. Ook ben ik erg tevreden over de relatie en was de communicatie goed en snel.”

Voor De Smit voelt de aandelenaankoop als een carrièrestap. “Ik ben in een nieuwe wereld gestapt en ondernemer geworden. Mijn verantwoordelijkheden zijn nu vele malen groter. Ook ontvang ik veel positieve reacties nu ik mede-eigenaar ben.”

John de Smit - BL Engineering B.V.

DESKUNDIG IN VERSCHILLENDE BRANCHES

Branche FoodFood & Feed industrie

Branche Maak Industrie(Maak) Industrie

Branche BouwBouw

Branche DienstverleningDienstverlening

Branche GroothandelGroothandel

Branche LogistiekLogistiek

BKL ENGINEERING B.V.

Smart engineering solutions