Referentie

“Zonder Adagium was er mogelijk geen overname geweest"

Home Referenties Aankoop Westdijk Transport door Van Grunsven & Langenhuijzen

Soms lopen zaken anders dan verwacht. Zo ook bij Van Grunsven en Langenhuijzen Transport B.V. “We kwamen op advies van de bank uit bij Adagium voor een vraag, maar toen we werden benaderd voor een overname hebben we Adagium daarover om advies gevraagd”, vertelt Anton. “Een gouden greep.”

“We kunnen eigenlijk wel stellen dat de toegevoegde waarde van Adagium bijzonder is geweest”, laat Anton weten. “Ik weet niet of de overname anders was doorgegaan. Op alle fronten hebben ze ons bijgestaan maar met name de financiering. Zij hebben ervoor gezorgd dat ons bedrijf is gegroeid.”

Materiaal

In 1994 is het bedrijf van Anton van Grunsven en Theon Langenhuijzen opgericht. Het Udense transportbedrijf richt zich voornamelijk op asfalttransport. “Dat betekent, dat binnen ons bedrijf 24/7, dus 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt wordt. Bijna alle trucks van het wagenpark zijn uitgerust met geïsoleerde bakken, waardoor een uitgebreid aantal voertuigen ingezet kan worden voor asfalteringswerkzaamheden. Het scala aan materieel is zeer divers: walsen, asfaltmachines, diepladers, waterwagen, veegwagen en splitstrooiers. Onder dezelfde paraplu is enkele jaren geleden ook Truck Service Uden B.V. opgestart, dat in hetzelfde pand keuringen, onderhoud en reparaties uitvoert voor derden.”

Waardevol

Het proces van de overname kwam letterlijk op hun pad. “We werden door de verkoper benaderd en een gesprek volgde al heel snel. Omdat we al met Adagium hadden gesproken hebben we hen erbij gehaald.” Daaruit rolde een strategisch plan en het team van Adagium regelde de financiering. “Doortastend en op een sympathieke manier werden we geholpen. Voor ons was de inzet van Adagium zeer waardevol. Mogelijk waren we anders wel
tot een andere slotsom gekomen, of sterker nog … was er niet eens een overname geweest”, weet Anton.

Ontzorgen

Westdijk Transport BV kende twee takken van sport: exceptioneel transport en kippertransport. Het onderdeel kippertransport is overgenomen door Van Grunsven Transport en Langenhuijzen Transport en gaat verder onder de naam Westdijk Kippers BV. Van Grunsven neemt 45 vrachtauto’s en het personeel van Westdijk Transport over. De onderneming groeit daarmee naar ruim 100 kippers. Van Grunsven en Langenhuijzen Transport, met vestigingen in Uden, Reuver en Breda, wordt met de nieuwe overname één van de grootste kippertransporteurs van Nederland. “Ik denk dat we nu veel wegenbouw-bedrijven kunnen ontzorgen. We hebben met deze schaalvergroting een nog groter bereik gekregen. Groei is voor ons nooit een ambitie geweest, maar het zoeken en zien van kansen wél. Dit kwam op ons pad en pakte goed uit. Door samen met Adagium de handdoek op te pakken.”

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl