Gisteren organiseerde Adagium een inspirerende bijeenkomst bezocht door 45 van haar zakelijke relaties. Het toneel van deze meeting was het creatieve ZiN Inspiratielab bij Sligro in Veghel. Een prachtige locatie! Deze bijeenkomst bestond niet uit het delen van onze kennis over onze expertise, maar er was juist de ruimte voor twee van onze MVO partners. Adagium steunt al sinds jaar en dag twee prachtige initiatieven, in de vorm van Brownies & DownieS en de Stichting Vrienden van Bambanani. Deze twee bevlogen MVO partners gaven gisteren een presentatie en deelden hun inspirerende ondernemersverhaal. De aanwezigen reageerden enthousiast op de passievolle verhalen van Thijs Swinkels van Brownies & DownieS en Ed Rakhorst van Stichting Vrienden van Bambanani.

Eerder schreven we een artikel over Thijs Swinkels die met Brownies & DownieS een uitermate succesvol en inspirerend concept heeft neergezet. Thijs is genomineerd voor een Pablo Award de publieksprijs van INC Awards. Een prijs voor organisaties die mensen met een verstandelijke beperking omarmen. Daar kan overigens nog steeds voor gestemd worden: www.incawards.nl/publieksprijs

Ed Rakhorst deelde een indrukwekkende documentaire over het werk dat de Stichting Vrienden van Bambanani verricht. De Vrienden van Bambanani zetten zich al sinds 2005 in voor een betere toekomst voor de jongste generatie in Zuid-Afrika. Op dit moment hebben zij 69 scholen opgezet met als doel dat deze ook zelfredzaam worden. Hiervan zijn er overigens al 45 die op dit moment zelfredzaam zijn.

In de creatieve ruimte van het ZiN Inspiratielab was er na de presentaties nog alle tijd voor een zakelijke borrel om inzichten met elkaar te bespreken. Aan het enthousiasme van alle aanwezigen te zien was dit zeker een geslaagde bijeenkomst.

Bekijk hier enkele afbeeldingen van de geslaagde en inspirerende bijeenkomst.