Sinds begin 2015 heeft Bart Kablau van KJ Software uit Veghel samen met zijn compagnon de keuze gemaakt om medewerkers mee te laten participeren in hun bedrijf. Nu, enkele jaren verder praten we opnieuw met Bart om te horen hoe dit voor hun en de medewerkers is uitgepakt.

We willen onze medewerkers op een positieve manier aan ons binden

KJ Software is een software bedrijf dat andere bedrijven helpt bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. Op deze wijze wordt het werk voor hun klanten leuker gemaakt. Dat is zeker een kenmerkende eigenschap van KJ Software. Zij maken niet alleen het werk bij hun klanten leuker, maar dat doen zij ook intern voor hun medewerkers.

Bart Kablau, medeoprichter van KJ Software, vertelt ons er meer over. “We zijn werkzaam in de IT branche en er wordt al jaren hard aan onze mensen getrokken. We zochten een oplossing voor hoe we onze medewerkers op een positieve manier aan ons bedrijf konden binden. We hebben gekeken naar opties van salarisverhoging en winstdeling. Maar deze opties passen geen van allen bij onze mentaliteit. Daarnaast zijn mijn compagnon Peter en ik er allebei voorstander van om zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te delen. Zo zijn we, onder begeleiding van Adagium, tot de constructie van personeelsparticipatie gekomen. Daarmee maken we onze medewerkers mede-ondernemers omdat zij aandelen hebben in ons bedrijf. Wij delen veel binnen het bedrijf,” vertelt Bart. Personeelsparticipatie betekent dat je een bepaald aandeel van je onderneming beschikbaar stelt voor medewerkers. Via een aparte stichting kunnen zij dan aandelen of certificaten kopen, waarmee zij mede-eigenaar van de onderneming worden. Zij dragen mee in de risico’s en delen mee in de winst.

Bart gaat verder: “Hoe wij dit moesten doen? Dat wisten we zelf niet. Ik kende Albert Dominicus van Adagium al vanuit mijn netwerk, dus ik wist dat hij ons hierbij kon helpen. We hebben snel en fijn met Adagium kunnen schakelen. Zij hebben ons alles uitgelegd over hoe het waarderen van een bedrijf nu in elkaar steekt.”

Hoe hebben jullie personeelsparticipatie ingezet?

“Wij hebben een stichting opgericht die een deel van het eigendom van ons bedrijf bezit. In deze stichting hebben wij momenteel vijf van onze medewerkers als aandeelhouders. Wanneer we met KJ Software winst maken dan wordt er dividend uitgekeerd, naar rato van ieders aandeel in het bedrijf. Het voornaamste doel dat we hiermee hebben is om onze medewerkers veel vrijheid te geven, om ze te motiveren mee te ondernemen en hun verantwoordelijkheid te nemen. Waarbij zij zelf keuzes maken en bedrijfsbesluiten nemen, zelf mensen aannemen of er afscheid van nemen, bijvoorbeeld,” vertelt Bart enthousiast.

Met tegengestelde belangen aan tafel

Bart vertelt hoe hij destijds de begeleiding van Adagium heeft ervaren en hoe het proces van het inzetten van de personeelsparticipatie voor hem verlopen is. “We hebben goede uitleg gekregen van Adagium. Dat was erg fijn en relaxed. Wij zijn niet zakelijk en dat past wel bij de open en toegankelijke cultuur zoals we die bij Adagium hebben ervaren. Het is natuurlijk erg interessant om te discussiëren over de waarde van je bedrijf. Ik vond dit wel intensief, het was namelijk nieuwe materie voor me. Ik vond het ook vreemd om te ervaren dat je samen iets gaat neerzetten, met je medewerkers, maar dat je op dát moment toch ook met tegengestelde belangen aan tafel zit met elkaar. Daarom zijn we gestart met één medewerker en hebben we dit later verder uitgerold naar andere medewerkers,” aldus Bart.

Het verschil met toen en nu “Hoe meer je deelt, hoe meer je er voor terug krijgt”

Bart: “Ik heb rust in mijn hoofd nu. Ik ben niet zo bang meer dat mijn mensen zomaar zullen vertrekken. En de participanten ondernemen ook écht mee. Zij komen met ideeën en hebben een waardevolle inbreng. Als zij willen groeien met KJ Software, dan kijken we samen hoe we dat kunnen insteken.” “Peter en ik ervaren vandaag de dag veel meer vrijheid. Het hangt allemaal niet meer alleen van ons af. Het bedrijf loopt door ook al zijn we er even niet. Elke deelnemende medewerker heeft zo zijn specifieke functie, zoals contracten, planning, verkoop, P&O of administratie. Sinds 2015 zijn we met zo’n 13 medewerkers gegroeid. Maar groeien op zich is niet zo ons doel, daarom groeien we ook autonoom,” legt Bart uit.

Medewerker en aandeelhouder Mike sluit even aan bij het gesprek en vertelt het verhaal vanuit zijn ervaring. Mike: “Ik kom uit een familie met veel ondernemers. Toen ik deze kans kreeg twijfelde ik daar geen moment over. Het financiële voordeel was voor mij niet eens de hoofdreden om hier ja tegen te zeggen. De verandering in rol en mijn belang in het bedrijf zag ik juist als een uitdaging en was mijn motivatie om dit te doen. Het is natuurlijk een supermooie kans, om in een bedrijf te participeren dat je goed kent. Het voelde al als mijn eigen bedrijf, maar nu is het dat ook op papier. Ik hoef nu niet meer verder te kijken. Er komt natuurlijk ook een stukje risico bij kijken. Maar daar heb ik nu ook invloed op. Ik moet er nu zelf voor zorgen dat het werk goed loopt. Zo heb ik laatst samen met Demi een nieuwe medewerker aangenomen, inclusief salarisonderhandeling, contract, enz.” Bart vult aan: “Peter en ik hebben hiermee een stukje van ons directeurschap opgegeven. Dat moet je wel durven. Maar wij hebben tot op heden écht ervaren dat hoe meer je durft te delen, des te meer je er voor terug krijgt.”

Tijd is eigenlijk nog kostbaarder dan geld

Nu de personeelsparticipatie 3 jaar is ingesteld bij KJ Software, zijn wij benieuwd wat dit Bart als ondernemer heeft gebracht. Wat heb je ervan geleerd?
Bart: “Wanneer je zonder voorwaarden durft te delen met de ander dan krijg je er juist meer waarde voor terug. Ik heb bijvoorbeeld veel tijd terug gekregen. Anders zou ik al die werkzaamheden nog altijd zelf moeten doen. Ik ben zeker niet die typische ondernemer die 80 uur per week maakt. Dat hebben we in het begin zeker wel gedaan, maar we hebben ons nu vooral gericht op de zelfstandigheid van onze medewerkers.” Bart vervolgt: “Bij het waarderen van ons bedrijf dacht ik écht dat ons bedrijf veel geld waard was omdat we mooie jaarlijkse contracten met klanten hadden lopen. Adagium wees ons er juist op dat dit eigenlijk niets waard is. Een jaar contract kan volgend jaar worden opgezegd. En wat als wij als ondernemers wegvallen? De organisatie leunde te veel op ons. Het is beter dat een bedrijf door blijft lopen, ook al zijn wij er, even, niet. Dat heeft onze kijk op participatie nog meer versterkt. Dat het delen en geven van verantwoordelijkheid het sleutel element is in hoe wij nu het bedrijf voeren.”

Tip: personeel maakt je bedrijf

We vragen Bart naar een tip die hij andere ondernemers wil meegeven. Wat heeft jou en jullie bedrijf geholpen om te komen waar jullie nu staan? “Het klinkt misschien cliché, maar je personeel is goud waard en maakt je bedrijf. Als je dat maar genoeg koestert en dat je niet bang bent om te delen en te geven. Dan ben je of wordt je een rijke ondernemer. Dat maakt ondernemen juist leuker. We hoeven hier niet iedere dag meer te zijn. Maar we zijn er élke dag,” vertelt Bart.

Over vijf jaar

Als je nu naar de toekomst kijkt. Waar verwacht je dan dat KJ Software over vijf jaar staat?
“Ik denk dat KJ Software als bedrijf verdubbeld is en gaan daarbij zelf ook automatiseren. Ik verwacht dat we dan een team van 26 mensen hebben en dat ook het aantal participanten verder zal zijn gegroeid. In welke vorm dat we dit kunnen of gaan gieten, dat weet ik nog niet. Deze weg van participatie hebben we nu gekozen en dat willen we toekomstige medewerkers ook kunnen bieden. En… we zijn dan gevestigd in een nieuw pand,” lacht Bart.

En Bart als persoon? “Omdat ik wat meer vrije tijd heb nu, verwacht ik dat we binnen nu en vijf jaar een wereldreis van zes maanden hebben gemaakt. En ik hoop mijn kinderen veel bij te brengen. Met betrekking tot mijn werk vind ik het belangrijk dat het uitdagend en spannend blijft. Hoe ik daar vorm aan ga geven, dat weet ik niet. Ik sta open voor leuk ondernemerschap, maar ik ben daar niet direct naar op zoek,” sluit Bart tevreden af.