Adagium staat deze maand op de cover van het magazine van Noord-Limburg Business. Collega’s Albert Dominicus en Jon Pieper vertellen in dit artikel over het maken van een goede bedrijfswaardering, het vinden van de juiste koper en het begeleiden van het transactieproces.

“Een bedrijfsoverdracht is meer dan een verkoopbedrag, het gaat om het managen van verwachtingen en emoties”, vertelt Jon.

In dit verhaal ook aandacht voor de regio Noord-Limburg en hoe het openen van een kantoor in Venlo een positieve bijdrage levert aan onze aanwezigheid in deze regio.

Een bedrijfsoverdracht is meer dan een verkoopbedrag

Adagium is inmiddels alweer vijftien jaar actief in het begeleiden van ondernemers met de aan- en verkoop van bedrijven. Het bedrijf is met name betrokken bij verkoopdeals met een trans-actiewaarde tussen de twee en twintig miljoen. Gemiddeld staan er zo’n 20 tot 25 overnametrajecten op de jaarkalender. “Gedurende de eerste maand na de uitbraak van de coronacrisis lag de overnamemarkt even stil, maar daarna kwam alles weer op gang”, vertelt partner en Corporate Finance Adviseur Albert Dominicus. “Eind 2020 en begin 2021 hebben we wederom een aantal mooie trajecten mogen begeleiden. Twee voorbeelden hiervan zijn Compose Network Connections en Votech, bedrijven van ‘onder de rivieren’ die zijn verkocht aan grote buitenlandse partijen. Waar Compose, een specialistische leverancier van glasvezelnetwerkoplossingen is overgenomen door het Franse Legrand Group, sluit maatwerk machinefabrikant Votech aan bij het Amerikaanse Duravant. Van origine zijn wij veel actief in de maakindustrie en de food- en feed-industrie. Ook is Adagium steeds meer actief in de IT-sector. De door ons begeleide transacties van zowel Compose maar ook Infoplaza (overname van Buienalarm) zijn mooie voorbeelden van deze ontwikkeling.”

Lees hier het volledige artikel in Noord-Limburg Business

Noord-Limburg Business - Coverstory Adagium Corporate Finance