• magazine artikel infoplaza

“Infoplaza gaat met de overname van Buienalarm een zonnige toekomst tegemoet”

In 2018 heeft Infoplaza na een intensief overnametraject de app Buienalarm over genomen. Adagium heeft Infoplaza bij dit traject begeleid. Samen stelden zij een gedurfde tactiek op waardoor er een succesvol resultaat werd behaald.

 • magazine artikel kanters special products

“Dankzij de aandelenoverdracht kunnen we verder internationaliseren”

Kanters Special Products is een onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en distribueren van diergezondheidsproducten voor de intensieve veehouderij. De huidige directeur Rogier van Sambeek schakelde Adagium in.

 • magazine artikel dalco food

“De continuïteit van het familiebedrijf is gewaarborgd”

Dalco Food B.V., specialist in vlees en vleesvervangers, is een joint venture aangegaan met het Engelse Hilton Food. Het Osse familiebedrijf en de vers vlees producent c.q. verpakker uit Huntingdon, zagen een grote toegevoegde waarde in deze samenwerking.

 • magazine artikel oliver it

“Weten welke rol iedereen in het proces heeft is van groot belang”

Martien Merks en Gerben Moerland van Oliver-IT uit ’s-Hertogenbosch hebben afgelopen jaar met Oliver-IT een wisseling in partners doorgemaakt. Adagium heeft dit proces begeleid. Martien heeft zich ingekocht, Gerben is partner gebleven.

 • magazine artikel dcfa deal of the year

Deal of the Year Award 2018 geeft erkenning aan 12,5 jaar Adagium

Adagium sleepte in januari van dit jaar de ‘DCFA Deal of the Year Award 2018’ in de wacht. De Dutch Corporate Finance Association reikte op haar nieuwjaarsreceptie in Utrecht deze belangrijke prijs uit aan het dealteam van Adagium.

 • magazine artikel rondetafelgesprek

Rondetafelgesprek: Banken aan het woord

Bij iedere bedrijfsoverdracht zijn meerdere partijen betrokken. Een speler die hierin altijd een rol heeft is de bank. We spreken tijdens een, door Adagium georganiseerd, rondetafelgesprek met ervaren bankiers van diverse banken.

 • magazine artikel we moeten vooruit

“Al 12,5 jaar ligt de focus op: we moeten vooruit”

Adagium zag 12,5 jaar geleden het levenslicht toen Han Galema en Albert Dominicus besloten om hun handen ineen te slaan. Gestart in 2006 en gegroeid naar een sterk team dat het merk Adagium vertegenwoordigd.

 • magazine artikel oud collega mieke thijs

“Adagium heeft het startschot van onze carrière gegeven”

In het kader van 12,5 jaar Adagium spreken we ook met oud medewerkers. Een bijzonder verhaal van Thijs en Mieke Aldenhuijsen, die als neef en nicht elkaar volgden in hun carrière. Het is leuk om deze herinneringen weer eens op te halen.

 • magazine artikel team adagium

“Een sterk team met inmiddels bekende gezichten”

Kijk je naar 12,5 jaar Adagium dan kun je niet om het team heen dat daar onderdeel van is. Daarmee is Adagium namelijk gegroeid tot het bedrijf wat het vandaag de dag is. Een sterk team met inmiddels vaste en bekende gezichten voor de klanten en het netwerk van Adagium.

 • magazine mvo stichting bambanani

“Stichting Vrienden van Bambanani en Adagium sterk met elkaar verbonden”

Adagium is verbonden aan Stichting Vrienden van Bambanani, dat in oud Afrikaans ‘samenwerken’ betekent. De Vrienden van Bambanani zetten zich al sinds 2005 in voor de jongste generatie in Zuid-Afrika.

 • magazine artikel oud collega joris

“Onder de vleugels van Adagium het vak geleerd”

We gaan in gesprek met Joris Kersten. Hij is in de periode van 2010 tot 2014 werkzaam geweest bij Adagium in de functie van corporate finance adviseur. We kijken met hem terug op zijn tijd bij Adagium en wat hij in de jaren daarna is gaan doen.

 • magazine mvo brownies downies

“Onafhankelijk advies versterkt onze franchiseformule”

Brownies&downieS is een bijzondere en bekende formule. Het concept is opgericht in 2010 en bleek al snel een schot in de roos. Brownies&downieS biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding in de horeca.

 • afbeelding johan van beek

“Wat belangrijk is, is dat je altijd je onderbuikgevoel volgt.”

Vandaag spreken we met Johan van Beek, die in 2016 zijn bedrijf Sabo Boxtel verkocht aan het internationale bedrijf Halex-Group. Nu, een aantal jaar later, spreken we opnieuw met Johan om hem te vragen hoe hij het met hem gaat en hoe hij terugkijkt op het bedrijfsoverdrachtproces van toen.

 • afbeelding bij colom met pijn in het hart

Column Albert Dominicus: Met pijn in het hart

Vorige week sprak ik met een ondernemer die ruim veertig jaar geleden gestart was met zijn bedrijf. In omvang heeft hij een fantastisch bedrijf gebouwd; ruim 120 personeelsleden, tientallen miljoenen omzet, maar de laatste jaren een negatieve cashflow. De crisis overleefd, maar wat nu?

 • Foto John Pieper geslaagd adviseur worden - Adagium Bedrijfsoverdrachten

Een volgende stap om zelfstandig adviseur te worden

We praten vandaag met Jon Pieper, hij werkt als Adviseur in het team van Adagium. Jon is onlangs geslaagd voor zijn opleiding Registeradviseur Bedrijfsopvolging (RAB). Hiermee zet Jon een nieuwe stap in zijn carrière om een zelfstandig adviseur bij Adagium te worden.

 • dcfa deal of the year award 2018

Adagium wint de DCFA Deal of the Year Award

Adagium is donderdag 17 januari uitgeroepen tot de winnaar van de DCFA Deal of the Year Award 2018. Met de begeleiding van het succesvolle overnametraject van Biogas Plus door het Franse energieconcern ENGIE behoorden zij tot de top 3 deals van 2018.

“Elk project heeft zijn eigen charme”

In de januari editie van het magazine van Regio Business is een artikel verschenen over Niels Ansems, Jon Pieper en Tom Vestjens. In dit artikel vertellen zij over de wereld van bedrijfsovernames en overdrachten.

 • mkb veghel

“MKB Veghel heeft smoel gekregen”

Vorige week verscheen er een interview met Albert Dominicus in het magazine Bedrijvig Meijerijstad. Het blad voor ondernemend Meijerijstad en omgeving. Per 1 januari legt Albert zijn rol als voorzitter van VMK, Veghels Midden- en Kleinbedrijf neer.

 • Afbeelding Bart Kablau over personeelsparticipatie

“Hoe meer je deelt, hoe meer je ervoor terug krijgt”

“Hoe meer je deelt, hoe meer je ervoor terug krijgt”
. Personeelsparticipatie binnen je onderneming. Sinds begin 2015 participeren medewerkers in KJ Software.

 • afbeelding win kuster en seine roelofs

Een overnametraject om de groei van Biogas Plus te realiseren

Biogas Plus is expert voor alles wat met biogas te maken heeft. Zij zijn uniek in co-vergisting, afvalvergisting en mestvergisting. Zij zijn in 2018 overgenomen door het Franse energie- en technologieconcern Engie.

 • partner new heroes

Partner New Heroes

Adagium heeft zich tot medio 2020 als sponsor verbonden aan New Heroes Basketball. Albert Dominicus: “Ik kijk er naar uit om samen met relaties en personeel de komende tijd te blijven genieten van het basketbal en de voortreffelijke sfeer tijdens de wedstrijden."

 • krollenloop header waarop het team van Adagium Bedrijfsoverdrachten poseert

Krollenloop 2018

Adagium Bedrijfsoverdrachten nam dit jaar deel aan de Ten Miles van de Krollenloop 2018 te Veghel. Dit wordt ook jaarlijks gekoppeld aan een goed doel. Met trots mogen we zeggen dat we medailles in ontvangst mochten nemen voor de eerste en derde plaats.

 • presentatie mvo partners adagium

Inspirerende meeting Adagium

Adagium steunt al sinds jaar en dag twee prachtige initiatieven, in de vorm van Brownies & DownieS en de Stichting Vrienden van Bambanani. Deze twee bevlogen MVO partners gaven gisteren een presentatie en deelden hun inspirerende ondernemersverhaal.

 • foto henk broeksteeg - C&T technics bij interview goede adviseur buitenlandse bedrijfsovername - Adagium

Een goede adviseur is cruciaal bij een buitenlandse overname

Adagium heeft gedurende deze internationale bedrijfsovername het gehele verkoopproces ondersteund. Nu 3 jaar later praten we opnieuw met Henk om nog eens terug te kijken op de bedrijfsovername en hoe het leven daarna is verlopen.

WILT U VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN?

Onze experts vertellen u graag meer over de waarde van uw bedrijf

DIRECT CONTACT