• dcfa deal of the year award 2018

Adagium wint de DCFA Deal of the Year Award

Adagium is donderdag 17 januari uitgeroepen tot de winnaar van de DCFA Deal of the Year Award 2018. Met de begeleiding van het succesvolle overnametraject van Biogas Plus door het Franse energieconcern ENGIE behoorden zij tot de top 3 deals van 2018.

“Elk project heeft zijn eigen charme”

In de januari editie van het magazine van Regio Business is een artikel verschenen over Niels Ansems, Jon Pieper en Tom Vestjens. In dit artikel vertellen zij over de wereld van bedrijfsovernames en overdrachten.

 • mkb veghel

“MKB Veghel heeft smoel gekregen”

Vorige week verscheen er een interview met Albert Dominicus in het magazine Bedrijvig Meijerijstad. Het blad voor ondernemend Meijerijstad en omgeving. Per 1 januari legt Albert zijn rol als voorzitter van VMK, Veghels Midden- en Kleinbedrijf neer.

 • Afbeelding Bart Kablau over personeelsparticipatie

“Hoe meer je deelt, hoe meer je ervoor terug krijgt”

“Hoe meer je deelt, hoe meer je ervoor terug krijgt”
. Personeelsparticipatie binnen je onderneming. Sinds begin 2015 participeren medewerkers in KJ Software.

 • afbeelding win kuster en seine roelofs

Een overnametraject om de groei van Biogas Plus te realiseren

Biogas Plus is expert voor alles wat met biogas te maken heeft. Zij zijn uniek in co-vergisting, afvalvergisting en mestvergisting. Zij zijn in 2018 overgenomen door het Franse energie- en technologieconcern Engie.

 • partner new heroes

Partner New Heroes

Adagium heeft zich tot medio 2020 als sponsor verbonden aan New Heroes Basketball. Albert Dominicus: “Ik kijk er naar uit om samen met relaties en personeel de komende tijd te blijven genieten van het basketbal en de voortreffelijke sfeer tijdens de wedstrijden."

 • krollenloop header waarop het team van Adagium Bedrijfsoverdrachten poseert

Krollenloop 2018

Adagium Bedrijfsoverdrachten nam dit jaar deel aan de Ten Miles van de Krollenloop 2018 te Veghel. Dit wordt ook jaarlijks gekoppeld aan een goed doel. Met trots mogen we zeggen dat we medailles in ontvangst mochten nemen voor de eerste en derde plaats.

 • presentatie mvo partners adagium

Inspirerende meeting Adagium

Adagium steunt al sinds jaar en dag twee prachtige initiatieven, in de vorm van Brownies & DownieS en de Stichting Vrienden van Bambanani. Deze twee bevlogen MVO partners gaven gisteren een presentatie en deelden hun inspirerende ondernemersverhaal.

 • foto henk broeksteeg - C&T technics bij interview goede adviseur buitenlandse bedrijfsovername - Adagium

Een goede adviseur is cruciaal bij een buitenlandse overname

Adagium heeft gedurende deze internationale bedrijfsovername het gehele verkoopproces ondersteund. Nu 3 jaar later praten we opnieuw met Henk om nog eens terug te kijken op de bedrijfsovername en hoe het leven daarna is verlopen.

 • foto presentatie adagium agro food week 2018 venlo

Presentatie Agro Food Week 2018

Op donderdag 11 oktober heeft Albert Dominicus van Adagium een presentatie gehouden tijdens de Agro Food Week 2018 bij de high tech campus in Venlo. De strekking van zijn presentatie ging over het verbinden van de regio’s in Zuid Nederland. Download hier de presentatie.

 • kanters special products

Begeleiding bij succesvolle aandelenoverdracht Kanters Special Products

Afgelopen zomer heeft de aandelenoverdracht van Kanters Special Products BV plaatsgevonden. De huidige directeur Rogier van Sambeek had als doel om de andere aandeelhouders uit te kopen en benaderde Adagium om dit proces te begeleiden.

“Adagium heeft dit soort trajecten goed in de vingers”

We zijn in gesprek met Kees Goetstouwers, hij heeft jarenlang samen met zijn vrouw Mary de kinderopvangorganisatie GO for Kids in Beuningen en omgeving geleid. In 2018 hebben zij hun bedrijf verkocht aan KION, een grote kinderopvangorganisatie.

 • foto overname askove - adagium bedrijfoverdrachten

Na de komst van Adagium hebben we vlot stappen kunnen zetten

Askové heeft meer dan 50 jaar ervaring als prominente ontwerper en bouwer van apparaten en installaties uit thermoplastische kunststoffen. Leon Heemskerk nam met zijn investeringsbedrijf Perpetuum Participaties het bedrijf over. Lees hier het verhaal.

 • foto ondersteuning levensfase bedrijf - adagium bedrijfsadvies

Adagium 5 jaar later – Altavilla

We zijn in gesprek met Roland Simons, één van de oprichters van Altavilla B.V. “Adagium is voor ons de vaste partner om vraagstukken rondom overname, medewerkersparticipatie en samenwerkingsverbanden te bespreken. Zij helpen ons bij elke levensfase van ons bedrijf.

 • foto interview jos van heeswijk adagium bedrijfsovername

“Adagium gaf mij het vertrouwen en de ruimte om zelf zaken uit te voeren”

Jos van Heeswijk heeft een bijzondere stap gemaakt met de overname van BPG Van den Oetelaar in ’s-Hertogenbosch. Lees zijn verhaal en hoe Adagium hem in dit proces heeft geholpen.

 • Foto van Albert Dominicus die vertel wanneer juiste tijd is om bedrijf te verkopen

Column Albert Dominicus: Wanneer is de juiste tijd?

Regelmatig krijg ik als adviseur de vraag: ‘Wanneer is het de juiste tijd om mijn bedrijf te verkopen?’. Ik vind dat altijd een bijzondere vraag, een vraag die veel ondernemers bezighoudt.

 • de juiste match

“Het is een vak om de juiste match te maken”

Adagium ondersteunde Ooha Media in 2014 bij het vinden van de juiste investeerder om deze gewenste groei te kunnen maken. Nu, 4 jaar later, praten we opnieuw met één van de partners van Ooha Media, Rudi Hooijer, om te horen hoe het ondernemerschap gaat.

 • toekomst onderneming noodplan

“Waarborg de toekomst van je onderneming met een noodplan”

Stel dat je als ondernemer plotseling overlijdt, arbeidsongeschikt raakt of in een echtscheiding belandt. Welke effecten hebben in het verleden gemaakte keuzes, opgestelde organisatiestructuur en ingestelde regelingen op de onderneming?

 • vertrouwde samenwerking rob degreef matthieu mureau

Van een potentiële overname naar een vertrouwde samenwerking

In 2014 kwam Rob Degreef voor de vraag te staan of hij ervoor openstond om zijn onderneming over te dragen aan Matthieu Mureau. Er ontstond vervolgens in een stroomversnelling een vertrouwde samenwerking tussen Rob en Matthieu. Nu, 4 jaar later, spreken we Matthieu...

 • Afbeelding overname buienalarm infoplaza

Adagium heeft bijdrage geleverd bij overname app Buienalarm door Infoplaza

Adagium heeft een waardevolle bijdrage geleverd bij de overname van de populaire app Buienalarm door Infoplaza. Infoplaza is onder andere bekend van Weerplaza.nl. Met deze overname verstevigen zij hun marktpositie.

 • Afbeelding samenloop voor hoop

Adagium steunt Samenloop voor Hoop, een geldinzameling voor KWF

Op 1 en 2 september 2018 loopt het team van Adagium mee met de 24 uur loop in Sint Oedenrode. Op 22 mei 2018 is er een loterij georganiseerd in aanloop naar dit event, om geld in te zamelen bij de gemeente Meierijstad. Adagium steunt hiermee het onderzoek naar kanker.

 • Afbeelding Biogas Plus - ENGIE

Biogas Plus overgenomen door multinational ENGIE

Biogas Plus, het toonaangevende bedrijf op het gebied van biovergisting en groengas in Nederland, is door de Franse multinational ENGIE overgenomen. Wij feliciteren de aandeelhouders van Biogas Plus met de succesvolle verkoop van hun onderneming aan ENGIE.

 • afbeelding marco van gerwen

“We plukken nu de vruchten van onze overname van 4 jaar geleden”

In 2014 kwam Adagium in contact met Marco van Gerwen van Van Gerwen Groep BV uit Zeeland om een overname te begeleiden. Nu 4 jaar later spreken we opnieuw met Marco en vertelt hij ons hoe het ondernemerschap hem sinds deze overname vergaat.

 • overnames binnen mkb bedrijven

Meer overnames binnen MKB bedrijven. Hoe kijkt Adagium hier naar?

We nemen de huidige marktontwikkeling op het gebied van bedrijfsovernames binnen MKB bedrijven onder de loep. Er wordt veel over geschreven. Maar herkent Adagium deze trend ook?

WILT U VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN?

Onze experts vertellen u graag meer over de waarde van uw bedrijf

DIRECT CONTACT