Sinds 2016 is Adagium hoofdsponsor van de Triathlon Groep Gemert (TGG). Mireille van Schijndel vertelt over de triatlon groep en hun jaarlijkse deelname aan de Krollenloop, een hardloopevent in Veghel.

Successen in de Krollenloop

“Onze triatlon groep werd in 1987 opgericht en bestaat uit zo’n 33 leden”, licht Mireille toe. “Dankzij onze samenwerking met de Gemerste Atletiek Club (GAC) en zwemvereniging Hydra kunnen onze leden als, duatleet of triatleet, met veel plezier op hun eigen niveau zwemmen, fietsen en lopen. Vanuit Adagium kwam het verzoek om deel te nemen aan de Krollenloop. In 2016 hebben we met 1 team van 5 personen meegelopen en behaalden wij een mooie 2e plaats in onze Adagium shirts. Sindsdien doen wij jaarlijks mee en neemt de animo binnen onze gelederen steeds verder toe. Getuige de 3 teams die in 2019 deelnamen. In de editie van 2017 was de behaalde 1e plek van een van onze teams een absoluut hoogtepunt”.

Mireille: “Wij zijn dankbaar dat we inmiddels al 5 jaar gesponsord worden door Adagium en dat levert ook mooie momenten op. Het winnende team in 2017 won een dinerbon en ging heerlijk uiteten. Adagium heeft hier inmiddels een traditie van gemaakt waarbij alle deelnemers vanuit TGG op uitnodiging van Adagium jaarlijks kunnen genieten van een diner”.

Ondersteunen van een goed doel

“Jaarlijks wordt de meeropbrengst gedoneerd aan een goed doel. Zo was dat in 2019 voor de inrichting van een ruimte waar bezoekers van het PieterBrueghelHuis kunnen sporten. Het PieterBrueghelHuis richt zich op iedereen, met of zonder beperking, die op zoek is naar betekenisvolle activiteiten, tijd en aandacht voor elkaar. Een mooi gebaar dat wij uiteraard ondersteunen”, eindigt Mireille haar verhaal.