In het kader van 12,5 jaar Adagium spreken we ook met oud medewerkers. Een bijzonder verhaal van Thijs en Mieke Aldenhuijsen, die als neef en nicht elkaar volgden in hun carrière. Het is leuk om deze herinneringen weer eens op te halen.

Adagium als startpunt van een carrière

Thijs heeft Bedrijfswetenschappen gestudeerd in Nijmegen en heeft stage gelopen bij de voorloper van Adagium. Toen Adagium werd opgericht is hij als junior adviseur gestart. “Ik ben echt als junior gestart en ben in vijf jaar tijd doorgegroeid naar een zelfstandig adviseur bedrijfsovernames. Ik heb veel waarderingen gemaakt en ben bij onderhandelingen betrokken geweest,” vertelt Thijs.
Mieke daarentegen heeft bij Schoevers de opleiding gevolgd tot directiesecretaresse. Ook zij is bij Adagium terecht gekomen via een stage die overliep in haar eerste baan. Mieke vertelt: “Ik had een veelzijdige functie bij Adagium als algemeen secretaresse. Denk hierbij aan mensen ontvangen, algemene secretariële werkzaamheden, informatiedocumenten opstellen, documenten verwerken en het plannen van afspraken. Het was een echte regelfunctie. Wat ik écht leuk vond is dat ik betrokken ben geweest bij de opstart van Adagium. Het ontwikkelen van de bedrijfsnaam, het logo, de website. Ik mocht overal in meedenken en allerlei systemen mee opzetten en inrichten.”

Een ontzettend leerzame periode

Ook Thijs heeft mooie herinneringen aan zijn tijd bij Adagium. “Ik ben zo’n vijf jaar werkzaam geweest bij Adagium, ik was erg jong toen ik daar startte. Vooral op het persoonlijke vlak heb ik veel geleerd. Hoe je met het emotionele aspect omgaat tijdens een overnametraject. Het is namelijk echt bijzonder om te ervaren welke emoties er komen kijken bij een proces dat tegelijk veel regie vergt. Ik heb geleerd op het gebied van timemanagement, hoe je een overnametraject plant, het aangeven van hoeveel tijd je hebt en dan je doelen ook bereiken binnen dat tijdsbestek. En wat ik vooral leuk heb gevonden is dat ik bij zoveel verschillende bedrijven heb mogen binnenkijken,” besluit Thijs.

Kun je een bijzondere herinnering aan Adagium noemen?

Mieke hoeft niet lang na te denken. “We organiseerden destijds het event ‘Lentekriebels’ waarbij we adviseurs en accountants uitnodigden vanuit het netwerk. Er kwam altijd een bekende spreker. Ik vond het leuk om dat mee te organiseren en het was mooi om te zien hoe dat werd ontvangen. Bij dat event kwam heel sterk die persoonlijke betrokkenheid, het menselijke, met het netwerk naar voren.” Thijs vult aan: “De teamuitjes waren ook altijd erg goed. Maar wat ik me vooral goed herinner is hoe je in een overnameproces altijd naar een hoogtepunt, de deal, toewerkte. Van rustige naar drukke periodes. Die successen moet je vieren en dat deden we ook.”

Thijs vervolgt: “Als ik Adagium kort zou moeten typeren, dan is dat de betrokkenheid met de klant. Het door het vuur gaan, de persoonlijke klik en het 100% vertrouwen dat klanten geven.” “Inderdaad. Voor ondernemers is dat emotionele stuk het allerbelangrijkste. Dat je daar dan goed in wordt begeleid is alles waard,” vult Mieke met mooie woorden aan

Na Adagium kruisten elkaars wegen opnieuw

Thijs en Mieke zijn beiden na hun vertrek op zoek gegaan naar een nieuwe passende baan. Waar Thijs zocht naar een familiebedrijf om een rol te vervullen, wilde Mieke wat nieuwe uitdaging in haar werk. Onafhankelijk van elkaar kwamen ze terecht bij Bacu te Uden, het familiebedrijf van de gebroeders Aldenhuijsen. Thijs vertelt: “Na mijn tijd bij Adagium ben ik op zoek gegaan naar grotere productiebedrijven in de food. Zo ben ik ook op gesprek gegaan bij mijn neef die inmiddels in het familiebedrijf was gestapt, waar mijn vader mede-eigenaar was.”

Bakkerij Bacu, te Uden, is sinds 1903 gespecialiseerd in het leveren van dagvers brood en banket. Door de toepassing van de meest moderne technieken kunnen de bakkers van Bacu deze op uiterst efficiënte wijze en met een constante kwaliteit produceren. Het bedrijf werd gerund door drie broers, één van die broers was de vader van Thijs en één de vader van Mieke.

Thijs vervolgt: “Na dat gesprek is het snel gegaan. Ik ben begonnen binnen het bedrijfsbureau hier bij Bacu. In mijn achterhoofd had ik toen al wel het idee om het stokje van mijn vader over te gaan nemen. Na vijf jaar is dat ook gebeurd. Op die manier heb ik nu ook zelf de ervaring van het proces van een bedrijfsovername.”
Ook Mieke ging op zoek naar een nieuwe baan. Ze raakte in gesprek met haar vader en hij vroeg haar om het kwaliteitssysteem uit te bouwen bij Bacu. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat is echt superleuk en daarbij is het zo anders om nu in een productiebedrijf aan de slag te zijn. Uiteindelijk past dat wel beter bij me, heb ik ontdekt,” vertelt Mieke.

Het familiebedrijf is hard gegroeid in de afgelopen jaren. Zowel in medewerkers en in omzet als in meters. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe banketbakkerij. Daarmee is Bacu in staat om nog meer én efficiënter te produceren.