Het team van Adagium is in oktober uitgebreid. Tom Vestjens versterkt Adagium als Junior Corporate Finance Adviseur. Tom gaat in eerste instantie zijn collega’s ondersteunen, maar hij wil doorgroeien binnen Adagium.

Wat ga je precies doen bij Adagium Tom?

Tom: “Op dit moment houd ik me voornamelijk bezig met het schrijven van informatie memoranda en de ondersteuning bij financieringsstukken en waarderingen. Ik ken nog niet het gehele proces, maar ik ben leergierig en wil vooruit. Dat is in eerste instantie ook mijn doel. In het begin is het zaak om ervaring op te doen over het gehele proces, zodat ik dit traject op termijn zelf van A tot Z kan uitvoeren.”

Hoe is Adagium op je pad gekomen?

“In 2017 ben ik afgestudeerd als Master of Finance in Tilburg. Mijn interesses waren nog vrij breed. Vandaar dat ik ook goed heb onderzocht wat mij leuk leek. Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat mijn interesse bij fusies en overnames ligt. Op LinkedIn kwam ik Adagium toevallig tegen. Het sprak me direct aan dat Adagium een kleine club is. Dat betekent een klein team, persoonlijk en korte en directe lijnen met collega’s. Er is een goede balans tussen formeel en informeel. Een omgeving waar ik me thuis voel” aldus Tom.

Wat spreekt jou zo aan in dit vak?

Tom: “Als kind was ik altijd al met cijfers bezig. Mijn interesse heeft altijd bij economie, wiskunde en management gelegen. Koos ik eerst nog voor een brede richting zoals bedrijfseconomie, later ben ik gericht voor financiering gegaan. Tijdens de Master Finance heb ik ervaring opgedaan met bedrijfswaarderingen, vandaar dat ik langzaam richting deze branche ben gegroeid. Het feit dat Adagium veelal met familiebedrijven werkt vind ik interessant en spreekt me aan. Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en heb van dichtbij meegemaakt wat het betekent om onderdeel van een familiebedrijf te zijn.”

Wat vind jij belangrijk in je werk?

“Plezier in het werk vind ik erg belangrijk. Dat we zowel formeel als informeel goed met elkaar kunnen communiceren. Een makkelijke samenwerking en een hecht team dus. Daarnaast vind ik het fijn dat ik weet wat er van me verwacht wordt. Met duidelijke en realistische doelstellingen. Hard werken maar niet overstroomd worden met werk. Het geeft een fijn gevoel wanneer een klant tevreden de deur uitloopt omdat we hem begeleidt hebben bij een goede deal. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”