Deal

Weeronline overgenomen door Infoplaza Groep BV

Home Kennisbank Weeronline overgenomen door Infoplaza Groep BV

Maandag 10 augustus werd bekend gemaakt dat Weeronline per direct onderdeel wordt van de Infoplaza Groep BV. Met deze overname creëert Infoplaza het grootste weerplatform van de Benelux. Menno Bom en René Westening, medeoprichters en DGA’s van Infoplaza, sloegen hun handen ineen met Bolster Investment Partners om de overname tot stand te brengen.

Het grootste weerplatform van de Benelux

Nadat in 2018 Buienalarm werd overgenomen door Infoplaza, voegt het bedrijf nu Weeronline toe aan de organisatie om haar marktleidende positie verder te versterken. Gezamenlijk informeert het platform meer dan 10 miljoen unieke bezoekers per maand via sites en apps én wordt 90% van de Nederlandse media voorzien van weerinformatie. Naast Weeronline behoren merken als Weerplaza en Buienalarm tot Infoplaza. Het bedrijf richt zich ook op zakelijke dienstverlening voor bedrijven en organisaties in de bouwsector, overheden, olie- en gassector, openbaar vervoer en evenementen.

Een lange termijn partnership

“De overname van Weeronline is een belangrijke strategische stap in het verwezenlijken van onze ambities. Weeronline is een sterk merk met een gebruikersvriendelijke site en heldere apps. Infoplaza beschikt over geavanceerde weertechnologie. Door dat goed met elkaar te verbinden, worden onze platforms nog krachtiger”, vertelt René Westening.

Om de overname van Weeronline vorm te geven zocht Infoplaza, samen met Adagium, naar een partner. Bolster Investment Partners maakt het, naast deze overname, ook mogelijk om verdere groei te realiseren. Deze lange termijn investeerder helpt Infoplaza om zelf koers te blijven bepalen en om toekomstige ambities te verwezenlijken.

Een succesvolle overname

Team Adagium feliciteert Infoplaza en Bolster met de overname van Weeronline. “Wij zijn trots dat we Infoplaza en Bolster aan elkaar wisten te koppelen en dat wij konden bijdragen door het overnameproces te begeleiden. René en Menno, van Infoplaza, en Mark van Rijn, van Bolster, gefeliciteerd met deze prachtige overname”, vertelt Frank Schuurmans, partner bij Adagium.

Persbericht van Infoplaza
Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl