Tips & tricks

Herfinanciering bedrijf: een nieuwe start

Home Kennisbank Herfinanciering bedrijf: een nieuwe start

Financiële middelen zijn van belang voor de continuïteit van elk bedrijf. Om de doelen van een organisatie te bereiken, is de bedrijfsfinanciering voor veel ondernemers een belangrijk aandachtspunt. Het openstaande saldo van een bestaand krediet aflossen met een nieuw afgesloten lening, heet herfinanciering. Uw bedrijf herfinancieren levert een nieuwe balans op in uw bedrijfsfinanciering. Dit overzicht van uw financieringsstructuur kan in diverse situaties interessant zijn.

Lees hier meer over onze diensten.

Herfinanciering is tegenwoordig een veelvoorkomend proces. Er kan zelfs gesproken worden van een herfinancieringgolf; steeds meer bedrijven lichten hun bedrijf financieel door. Er kunnen diverse redenen zijn voor een herfinanciering. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Een bedrijf bevindt zich in zwaar weer, waardoor de bestaande rentelast en aflossingsverplichtingen niet meer voldaan kunnen worden.
  • De bestaande financiering van een bedrijf loopt af. Deze dient vernieuwd te worden.

Een bedrijf wordt verkocht en de nieuwe eigenaar zoekt financiering om de oude eigenaar uit te kopen.
Dit zijn drie veel voorkomende redenen voor een herfinanciering. Bedrijf (ver)kopen of de bestaande financiering van uw organisatie vernieuwen? Dan is herfinanciering ook voor u een aantrekkelijke keuze.

Even een stap terug: wat houdt herfinanciering van uw bedrijf precies in? Herfinanciering betekent dat u uw huidige financieringsstructuur onder de loep neemt en indien nodig vernieuwt. Het speelveld van financiering is de laatste jaren echter aanmerkelijk veranderd.

Herfinanciering bedrijf: een flinke opgave

In het algemeen is het sinds de financiële crisis een stuk lastiger geworden om in aanmerking te komen voor een (her-)financiering. Niet alleen zijn banken een stuk voorzichtiger en kritischer geworden; ook worden er tegenwoordig meerdere partijen betrokken bij een herfinancieringtraject. Vroeger speelde veelal de huisbankier een rol van belang.

De moeite waard

Ondanks dat er tegenwoordig hogere eisen worden gesteld voor een herfinanciering, is het nog steeds de moeite waard om dit traject te overwegen. Er is niet voor niets sprake van een golf van herfinanciering; een bedrijf herfinancieren heeft een hoop voordelen. Zo kan de looptijd van leningen verlengd of verkort worden, maar kan ook het maandelijks af te betalen bedrag over dezelfde periode verlaagd worden.

In de huidige situatie is het slim om eerst met een specialist te kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Heeft u het gevoel dat het aanbod van uw bank niet langer gunstig is of dat herfinanciering voordelig kan zijn voor uw onderneming? Adagium bedrijfsoverdrachten kent het speelveld. Onze adviseurs staan klaar om u te voorzien van professioneel advies.

Neem vrijblijvend contact op

Kom eens langs
Bekijk onze locatie
Bel ons direct
+31 (0)413 – 22 50 10
Mail ons direct
info@adagium.nl